Ce este fibra de bazalt?Fibra de bazalt mai este este cunoscuta publicului si sub numele de material industrial verde. Fibra de bazalt sau vata bazaltica, este cunoscuta sub denumirea de „material verde nepoluant din secolul XXI”. Bazaltul este un material natural care se gaseste in rocile vulcanice originare din lava inghetata, cu o temperatura de topire cuprinsa intre 1500 si 1700 ° C. Aceste fibre de bazalt sunt 100% naturale si inerte.

Produsele bazalice cum ar fi vata bazaltica de exemplu, nu au reactie toxica cu aerul sau apa, sunt incombustibile si rezistente la explozie. In momentul in care intra in contact cu alte substante chimice, acestea nu produc reactii chimice care pot dauna sanatatii sau mediului.

Au fost testate si dovedite fibrele bazaltice a fi non-cancerigene si non-toxice. Fibra de bazalt poate fi clasificata ca un material durabil, deoarece fibrele de bazalt sunt fabricate din material natural, iar in timpul productiei sale nu se adauga aditivi chimici, cum ar fi de exemplu orice solventi, pigmenti sau alte materiale periculoase. Read More →