De cate tipuri sunt depozitele?
Stim cu totii ca elementele esentiale existente in depozite sunt reprezentate de catre rafturi. Factorii care vor determina o varietate mai mare in ceea ce priveste tipurile si felurile de depozite de materiale si de produse sunt numerosi si o clasificare a acestora este foarte buna pentru a putea orienta alegerea unui tip de depozit adecvat pentru scopul urmarit si care este cel mai bun pentru conditiile concrete existente in intreprindere sau in respectiva unitate.

Deciziile care fac referire la modul in care sunt alese tipurile de depozite presupun si analizarea de catre un logistician a mai multor variante posibile. Read More →

Cum portejam mai bine rafturile de paleti?Un depozit si un centru de distributie uneori pot deveni haotice si de aceea ideal este sa aveti si solutii cu care sa puteti sa preveniti distrugerea sau stricarea rafturilor sau a obiectelor care se afla pe acestea si toate aceste solutii previn si accidentarea persoanelor care lucreaza in respectivul deposit, dar si cresterea costurilor inutile.

Pentru spatiile inchise unde sunt rafturi paleti si in care este necesar sa fie manevrate unele echipamente grele si voluminoase sau unde sunt diverse marfuri cu greutati mari pot sa apara unele accidente care vor genera pagube substantiale.

Chiar si atunci cand angajatii de pe stivuitoare sunt foarte buni soferi, mai apar si accidente in momentl in care masinile ating si lovesc rafturile. In astfel de accidente, din cauza greutatii masinii raftul va fi cel afectat. In general raftul nu se va darama la primul contact, dar ii va fi afectata considerabil structura de rezistenta caz in care cu timpul daca problema nu se remediaza pot sa apara si alte accidente cum ar fi prabusirea acestui raft pe oameni sau pe utilaje. Read More →