Avantaje si dezavantajele unui touchscreen Samsung

0 Shares
0
0
0

Avantaje-si-dezavantajele-unui-touchscreen-SamsungUn panou de control al unui dispozitiv touchscreen Samsung cuprinde un izolator, precum sticla, invelita cu un conductor precun oxid de staniu indiu.

Ca si corpul uman care este un conductor electric, atingand suprafata de lucru al unui touchscreen Samsung, rezulta intr-o deformare a invelisului electrostatic a ecranului, o capacitate masurabila de incarcare. Diferite tehnologii au incercat, probabil, sa detemine locatia atingerii.

Aceasta locatie este trimisa catre controller pentru a fi procesata. Spre deosebire de touchscreenurile rezistente acestea nu pot folosi capacitati tactile foarte ridicate precum multe dintre materialele izolatorii: spre exemplu manusile care sunt facute din lana.

[adsenseyu1]

Un alt dezavataj care il prezinta ecranul tactil afecteaza modul de utilizare prin intermediul consumului electronicelor, precum o tableta cu ecran tactil sau computere si smartphoneuri cu capacitati mari, acestea nu poti fi utilizate cand vremea este foarte rece.

Avantajul este reprezentat de senzori, astfel, sunt insertati senzori si aplicatii speciale care permit utilizarea ecranului tactil atunci cand proprietarul poarta manusi, citind amprenta degetelor, sau cand acesta doreste sa foloseasca un stilouri special confectionate pentru ecrane tactile.

Cea larga capacitate a confectionarii displayruilor continua sa creeze touchscreenuri mult mai subtiri si mult mai precise, facute sa citeasca orice atingere a userului indiferent daca aceasta este reprezentata de termoizolatori, precum lana, sau de propria amprenta.

Momentan se creaza ecrane tactile care sunt produse pe baza tehnologiei “in-cell”, care prezinta eliminarea straturilor, precum Touchscreen Samsung, create de compania Samsung care icorporeaza condensatorii direct in dispaly.

[adsenseyu1]

Avantajul acestui tip de ecran reprezinta reducerea distantei vizibile cu cativa milimetrii intre degetul userului si ceea ce acesta atinge pe ecra, creand un contact mult mai direct intre continutul care este afisat si permiterea de atingeri si gesturi pentru a fi mult mai sensibil.

O placa paralela reprezinta capacitatea celor doi conductori separati de un strat izolator. Cea mai mare parte a energiei din acest sistem este concentrata direct intre aceste placi. Cele mai multe scurgeri de energie din aceasta zona si din afara placilor si liniile campului electric asociate cu acest efect sunt numite campuri pierdute.

O parte a acestei provocari a crearii unui senzor practic si cu o capacitate mare este reprezentat de proiectarea unui set de urme imprimate ale direct in campul magnetic intr-o zona senzitiva si activa, dar si accesibila userului.

Acest lucru constituie un avantaj deoarece proprietarul poate observa ceea ce se intampla cu dispozitivul sau. Insa, dezavantajul il constituie placa condensatoare paralela care nu este o alegere foarte buna pentru acest tip de model de senzor.

Sa plasezi un deget langa zona campului magnetic adauga o zona conductiva pentru capacitatea sistemului. Capacitatea de depozitare a incarcarii aditionale este adaugata de catre deget si este cunoscuta sub numele de capacitatea degetului.

In aceasta tehnologie de baza doar o parte a izolatorului este invelita in straturi conductoare. Avantajul reprezinta un mic voltaj este aplicat pe strat, rezultand un camp magnetic uniform.

Tehnologia capacitatii de atingere proiectata este o varietate de capacitati ale tehnologiei atingerii. Astfel, un alt avantaj il reprezinta faptul ca toate ecranele tactile sunt facute dintr-o matrita de siruri si randuri de material conductor.

 

0 Shares
You May Also Like