Cat costa repatrierea unei persoane decedate?

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca nemultumiti fiind de conditiile de trai din Romania, foarte multi tineri si nu numai au ales sa paraseasca tara si sa plece in strainatate pentru a munci, si pentru a-si crea un viitor mai bun.

Din pacate insa, nu toti romanii plecati la munca in strainatate au reusit sa isi indeplineasca visul, dat fiind faptul ca unii dintre acestia si-au pierdut viata printre straini. Unii au suferit accidente de munca, altii au murit in accidente rutiere, in timp ce altii au murit din diferite alte cauze.

Ei bine, cei care au plecat la munca in strainatate si si-au gasit sfarsitul printre straini, cu siguranta au lasat o mare durere in urma lor, si-au lasat parintii, fratii, surorile, sotiile, copiii cu o mare durere.

Familiile pline de durere ale celor care si-au gasit sfarsitul in strainatate cu siguranta isi doresc sa isi conduca pe ultimul drum acasa in Romania membrul familiei, asa ca din acest motiv apeleaza la serviciile unei firme care presteaza servicii de repatriere decedati.

Inainte de a contacta o asemenea firma insa, familiile greu incercate se informeaza si cu privire la un pret repatriere decedati, pentru ca mai mult ca sigur isi doresc sa colaboreze cu cea mai ieftina firma care presteaza astfel de servicii.

De precizat insa este faptul ca pretul pentru repatrierea unei persoane decedate difera foarte mult de la caz la caz, in functie de mai multe aspecte importante.

In primul rand trebuie precizat ca pretul este direct influentat de tara in care a murit persoana care urmeaza sa fie repatriata.

Cu siguranta o repatriere din Ungaria, din Bulgaria, din Serbia, din Ucraina sau din Republica Moldova, tari cu care Romania se invecineaza, nu este la fel de costisitoare precum o repatriere decedati din Regatul Unit al Marii Britanii sau decat repatrierea din tari precum Portugalia sau Spania, sau chiar si precum repatrierea din tarile scandinave.

Un alt aspect foarte important este acela ca firma care presteaza astfel de servicii se poate ocupa sau nu de obtinerea tuturor autorizatiilor si documentelor necesare pentru repatrierea persoanei decedate.

In cazul in care familia indurerata isi doreste sa obtina pasaportul mortuar, atunci pretul serviciului de repatriere va fi mai mic, insa este greu de crezut ca o familie greu incercata se mai gandeste sa obtina acte importante in loc sa petreaca ultimele clipe alaturi de persoana decedata.

Pretul unui serviciu de repatriere depinde foarte mult si de pretul sicriului de zinc necesar pentru realizarea unui transport funerar international. Se stie ca un astfel de transport numai in cazul in care persoana decedata este asezata intr-un sicriu din zinc se poate efectua.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii care conteaza si care pot sa contribuie la stabilirea pretului pentru serviciul de repatriere decedati.

In functie de tara din care se face repatrierea, acest serviciu poate costa incepand de undeva de la 1500 de euro si pana la cateva mii de euro. Cu siguranta insa familiile greu incercate vor face tot posibilul pentru a-si repatria decedatii.

0 Shares
You May Also Like