Cum sa devii vizibil ca producator de usi industriale?

0 Shares
0
0
0

Cum sa devii vizibil ca producator de usi industrialePentru un producator de usi industriale precum Gunther-Tore Romania este dificila, mai mereu, intrarea pe piata si, mai ales, cucerirea consumatorului. Pe o piata extrem de aglomerata unde concurenta este mare, trebuie sa ne gandim la metode inedite prin care sa ne diferentiem de restul competitorilor.

Incepand cu mesajul, continuand cu pozitionarea pe piata si incheind cu brandul, putem realiza un mix de comunicare ce sa ne ajute in atingerea obiectivelor.

[adsenseyu1]

Dupa ce am identificat publicul tinta, trecem la seducerea acestuia. Sa nu intelegem ca ne dorim sa il pacalim sau sa-i vindem iluzii ieftine. Prin seducere intelegem ca vrem sa-l impresionam prin calitate si seriozitate.

Pentru ca un client sa te aleaga pe tine, iti trebuie o reputatie excelenta. Totodata, mesajul catre consumator trebuie sa cuprinda valorile, crezul si ideile pe care le impartasesti tu si compania ta. Toate acestea vor conlucra si, in functie de reusita acestui mix de comunicare integrata, imaginea produselor se va intipari pe harta mentala a consumatorului.

Asta te va distinge de restul competitiei, vei avea ceva care sa te faca unic. De pilda, cum unii spun ca „de la noi poti cumpara cele mai sigure usi” iar altii zic „ca ofera cel mai mic pret din piata”, tot asa te poti impune cu un mesaj simplu, bine tintit. Poti fi producatorul „care ofera cele mai sigure usi”, dar, totodata, te afirmi si cu o promisiune de genul „daca vei avea probleme cu produsul in primele 6 luni, vom face reparatia gratis”.

Aici e secretul: mesajul. Trebuie sa oferi ceva mai mult decat concurenta. Chiar daca sunt unii care ofera clientilor cele mai sigure usi, tu vii cu aceeasi promisiune, dar, in plus, mai oferi si un serviciu de garantie extinsa. Oamenii vor fi intodeauna impresionati de cel care are grija de buna functionare a lucrurilor, de cei care se gandesc la finantele lor.

[adsenseyu1]

Pe langa mesaj ai nevoie si de vizibilitate. Daca dispui de bani, poti apela la mijloacele clasice de reclama, insa, daca nu ai resurse financiare, te poti gandi si la mijloace alternative: advertoriale in presa scrisa sau online, relatii publice, acordul cu o firma care ofera servicii de tip SEO, care te poate face vizibil in cautarile motoarelor de internet.

Retelele de socializare raman in continuare cel mai ieftin si accesibil mijloc de promovare. Pentru a capata vizibilitate in piata, incearca sa intri in cautarile asa-numitelor „comparatoare de preturi”. Vei avea sansa sa intri intr-un sistem care le ofera clientilor cele mai bune alternative de pret selectate in cadrul mai multor magazine on line.

Nu in ultimul rand, pentru a fi vizibil pe internet trebuie sa detii un site in care sa iti prezinti produsele, servcile oferite, adresa firmei, numere de contact si o prezentare generala. Cum presa scrisa este intr-un mare declin, s-ar putea sa iti poti posta anunturile de reclama in mai multe ziare generaliste sau locale, la preturi modice.

0 Shares
You May Also Like