De ce este importanta prezenta in mediul online?

0 Shares
0
0
0

De ce este importanta prezenta in mediul online?Nu mai este un secret faptul ca totul astazi este raportat la internet. Intalniri sau doar comunicare, vanzari sau promovare, toate se regasesc in acest univers informational, nemarginit si in plina dezvoltare.

Ca drept urmare, si metodele de a ne regasi in spatiul nelimitat al internetului s-au dezvoltat din ce in ce mai mult, simpla noastra prezenta in acest amplu domeniu, fara imbunatatiri constante de tip optimizare SEO articole, optmizare site, sau utilizare campanii Adwords PPC (Pay Per Click), nemafiind suficienta.

Despre beneficiile privitoare la indeletnicirea de optimizare seo ce inseamna s-au transpus randuri de caractere in fisierele de editare, astfel incat nu mai este necesar sa reluam aceste explicatii care par a fi intr-un final intelese.

Am inteles si faptul ca gigantul Google apreciaza continutul sintetizat, clar si de calitate, astfel incat vom parcurge cateva avantaje pentru care ne-am dori sa facem toate aceste imbunatatiri, mai exact vom vorbi despre importanta vizibilitatii noastre in mediul online.

Indiferent daca detinem o afacere, un magazin de prezentare sau daca suntem doar persoane fizice in cautarea afirmarii, pentru toti exista loc sub aripa protectoare a motoarelor de cautare. Motivul pentru care ne-am putea dori sa ne aflam acolo este simplu.

Au trecut vremurile in care promovarea se facea in mod rudimentar, prin bannere sau anunturi.  Mai mult decat atat, imaginea noastra si feed-back-ul provenit de la persoanele cu care interactionam, nu mai sunt promovate verbal, ci online. Comparativ, cand ati intrebat un amic ultima oara cum i s-a parut firma X cu care a lucrat si cand ati accesat ultima oara un forum unde comentariile la adresa acelei firme erau deschise publicului larg?

[adsenseyu1]

Suntem convinsi ca cea de-a doua varianta expusa este cea plauzibila, criteriul selectiei fiind dat de catre parerile plasate pe internet, a unei comunitati mai ample de persoane, in detrimentul unei pareri unitare si poate usor subiective. Astfel, toate uneltele de a ne face cunoscuti si recunoscuti, si cele de a afla la randul nostru informatii despre alte afaceri sau persoane s-au mutat pe domeniul online, unde vor ramane pentru multa vreme de acum inainte.

Pentru ca o companie sa devina un brand, si sa se faca cunoscuta in mediul online, crearea unui site pentru promovarea imaginii este un lucru foarte benefic, acesta functionand practic precum o carte de vizita. Un blog, face exact acelasi lucru in cazul persoanelor fizice. Oferim practic posibilitatea utilizatorului sa vizualizeze informatii pe care poate intr-o comunicare de tip verbal nu le-ar intelege la fel de usor.

Spre exemplu, in cazul unei afaceri online, clientul poate fi redirectionat mult mai facil catre produse similare, poate fi la curent cu noutatile (newsletter), isi poate face un calcul estimativ (prin functii de afisare cost), si se poate informa cu privire la serviciile oferite din punct de vedere calitativ, direct din calificativele acordate de catre clientii precedenti, in cazul in care optiunea pentru comentarii este activata.

Ce este mai avantajos de atat, este faptul ca, mai ales in conditiile in care 24 de ore ale zilei par a nu mai fi suficiente, prin intermediul unei afaceri in mediul online oferim posibilitatea tuturor sa ne viziteze afacerea non-stop, ceea ce se raporteaza intr-un trafic mai mare si, implicit in dezvoltarea ideii noastre transpuse in mediul online.

Sa nu uitam faptul ca in ultimii ani comertul online a devenit un fenomen din ce in ce mai popular si ar fi chiar pacat sa nu profitam de aceasta oportunitate pe care internetul in nemarginirea sa ne-o pune la dispozitie.

In scopul dezvoltarii unei afaceri sunt benefice si interactiunile la nivel online. Ati observat ca tot mai multe firme adauga in meniurile lor caracteristicile de impartasire a continutului prin intermediul retelelor sociale? Este un curs logic si firesc de promovare, deoarece acolo se aduna o comunitate imensa de oameni, din care cu siguranta o anumita parte va fi focusata pe continutul pe care il oferiti in mediul online.

Spre exemplu prin reteaua de socializare Twiter aveti posibilitatea de a vedea exact cati utilizatori au vizualizat sau impartasit continutul. Postarile prin intermediu Facebook sunt, de asemenea importante, optimizarea din punct de vedere al motoarelor de cautare si promovarea putand fi facute si pe aceasta platforma. Este important sa socializezi, sa impartasesti, pentru ca numai asa poti primi linkuri catre tine sau site-ul tau, intr-un final.

Conform specificatiilor Google, link-urile trebuie sa vina in mod natural, nu trebuie sa fie cumparate si mai ales trebuie sa aiba legatura cu domeniul nostru de activitate. Ganditi-va la faptul ca in cazul retelelor sociale cea mai simpla cale de a obtine un link este simplul “like” acordat paginii noastre. Comentariile noastre la adresa celorlalti, si viceversa (insa cele care ofera informatie, nu cele de tipul “multumim pentru postare”), sunt punti de legatura intre noi si celelalte site-uri prezente pe internet, legaturi care asigura schimburi utile si naturale de link-uri.

[adsenseyu1]

Si in acest caz, cel al transmiterii informatiei prin intermediul retelelor de social media, revenim la ideea despre care vorbeam la inceputul articolului. Cu cat continutul este mai bun, cu atat acesta va genera mai mult trafic in pagina si va fi impartasit mai departe.

Cu totii trebuie sa constientizam importanta internetului. Aproape nimic astazi nu se mai desfasoara in mediul fizic, ci in mediul online.

Trebuie sa ne obisnuim sa punem in valoare resursele pe care ni le ofera acesta in vederea promovarii imaginii noastre. Daca pasii sunt urmati corect, dintr-un simplu magazin de cartier, afacerea noastra poate deveni un adevarat brand. Dintr-o persoana fada, putem fi recunoscuti datorita ideilor postate pe un blog.

Nu este greu, insa neinitiati fiind, este indicat sa ne adresam solicitarile unor firme ce au ca obiect de activitate tocmai promovarea online prin toate resursele mentionate anterior. Danbradu.ro este brandul cel mai cunoscut in acest moment pe piata de profil, astfel incat aici vom gasi cu siguranta toate informatiile si tot sprijinul de care avem nevoie pentru mutarea si promovarea imaginii noastre direct in mediul online.

Alte stiri actuale :

1. 6 tips for taking your business online
2. Google’s algorithm updates, Panda and Penguin, are making it easier for small businesses to compete with larger
3. How to Report Organic Search Traffic Gains After Filtering ‘Bad’ Traffic
4. Social Media Marketing Coach Provides Simple Tips to Make SEO or Web Design Business Flourish
5. Website Services Provider Yola Launches White Label Platform; Launches With 20 Web Hosting Partners Globally

0 Shares
You May Also Like