Cum consideri ca este prezenta ta online?

0 Shares
0
0
0

Odata cu aparitia internetului, multe lucruri s-au schimbat, iar modul in care va promovati afacerea, produsele si serviciile trebuie sa se adapteze si el la aceasta schimbare. Devine esential sa inveti cum sa comunici pe internet.

Strategii de marketing

De ce trebuie sa fii online? Pentru ca a fi online inseamna a fi pe piata. Sa fiti acolo unde se afla clientii potentiali sau achizitionati. Si nu ar trebui sa va limitati la o prezenta superficiala, ci sa respectati regulile, sa cultivati relatiile si sa produceti valoare. Numai urmand o strategie corecta de marketing online veti obtine rezultate. Cat de mult conteaza vanzarea pentru tine? Vezi aici pret promovare web.

Comunicare online

Sa fii online astazi? Inseamna sa fii pe o piata care a evoluat, deoarece in prezent majoritatea oamenilor cauta produse, servicii si alte lucruri direct pe internet si pe numeroasele sale platforme, cum ar fi:

  • Facebook
  • Google
  • Linkedin
  • Amazon

De fapt, nu poti alege sa fii online sau offline, cele doua suflete sunt strans legate, dar poti alege sa comunici prin intermediul internetului. Nu este suficient sa spui “am site-ul meu”, “am pagina mea de Facebook”, “am contul meu de Instagram”. Site-ul, blogul, social media sunt canale prin care poti sa iti transmiti mesajul, sa ajungi la oamenii care cauta informatii sau care au incercat unul dintre produsele tale, dar ca atare nu trebuie niciodata improvizate.

Sa te hotarasti sa infiintezi un site fara sa stii ce servicii oferi, care sunt nevoile oamenilor pe care vrei sa ii atingi, care sunt obiectivele pe care ti le stabilesti, nu te va duce prea departe. Dimpotriva, riscati sa va indepartati din ce in ce mai mult de clienti. Fie ca aveti o companie, o organizatie non-profit sau sunteti liber profesionist.

A nu-ti intercepta publicul inseamna a nu tine cont de nevoile acestuia. Asta se traduce prin sfaturi de cerut, opinii, raspunsuri pe care trebuie sa le ai inainte de a cumpara un produs, de a te inscrie la un curs de formare, de a incerca un serviciu. Un site bine facut, de fapt, raspunde la indoielile lor cu certitudini. Marketingul, in general, inseamna punerea in aplicare a strategiilor, tacticilor si activitatilor de promovare si comercializare a produselor si serviciilor.

Site-uri web, bloguri si pagini de destinatie

Dar care sunt cele mai bune instrumente de comunicare online? Se intampla adesea ca un magazin sa nu aiba un site web, ci o pagina de Facebook. Sau faptul ca isi pune toate fotografiile pe Instagram, dar apoi nu are un spatiu web, propriu, unde sa poata posta galerii.

Multi antreprenori si liber profesionisti considera ca in prezent, odata cu retelele de socializare, site-urile web nu mai sunt necesare sau ca pur si simplu au site-uri statice, cu putine informatii de baza si neatractive din punct de vedere estetic. Nimic nu poate fi mai gresit: site-ul web este baza, inima strategiei de comunicare pe internet.

Este spatiul tau, pe care il amenajezi dupa gustul tau, da, dar tinand cont de experienta de utilizare a celor care navigheaza inauntru. Asa cum pentru un magazin este important sa aiba o vitrina in care sa expuna produsele, pentru a capta atentia si a-i determina pe viitorii clienti sa descopere mai multe, site-ul este locul in care ii informezi si ii implici pe cei care inca nu te cunosc sau ii fidelizezi pe cei care te plac deja.

Istoria SEO

Desi industria SEO isi devenise proprie, multi specialisti in marketing foloseau tactici de palarie neagra sau umplerea de cuvinte pentru a imbunatati performanta cautarii. Dar in 2007, Jason Gambert, care poate fi sau nu o persoana reala, a incercat sa detina marca comerciala cu termenul „SEO”. Se presupune ca Gambert a vrut sa protejeze integritatea optimizarii motoarelor de cautare si sa salveze Internetul de companiile care se pradau pe consumatori.

Nu este surprinzator ca alti agenti de marketing de continut si experti SEO nu au fost prea incantati de aceasta dezvoltare, nici Oficiul de Brevete din SUA, care a negat marca pana in 2008.

In timp ce SEO precede Google, ascensiunea acestui motor de cautare, inceputa de Larry Page si Sergey Brin, a dominat atentia SEO de aproape 20 de ani. Deci, desi oamenii se refera la motoarele de cautare generice, Google este cel care conteaza cel mai mult in istoria SEO. Avand in vedere ca Google reprezinta aproape 93% din utilizarea motoarelor de cautare, probabil ca aceasta dominatie nu va disparea prea curand.

Dar unul dintre principalele motive pentru care Google a reusit sa depaseasca pachetul de Yahoo, AltaVista, Dog Pile, Infoseek, Ask Jeeves si multe altele este ca a oferit rezultate mai bune la interogari de cautare. Este, de asemenea, investit foarte mult in masinile de instruire in cresterea datelor pentru a continua sa isi imbunatateasca procesul. Incepand cu 2021, evalueaza peste 200 de factori atunci cand determina clasamentele SEO, dar acestea au crescut in timp.

Deoarece Google a fost forta dominanta in industria SEO de cativa ani, multe date cheie graviteaza in jurul celei mai recente actualizari Google Core. Asadar, examinarea istoriei optimizarii motoarelor de cautare prin prisma cautarii Google poate fi extrem de utila pentru a intelege cum s-a schimbat cautarea conventionala de-a lungul anilor si care sunt criteriile care conteaza cel mai mult.

0 Shares
You May Also Like