Avantajele „terapiei prin vorbire” de care poti beneficia si tu!

0 Shares
0
0
0

Trecerea anilor determina iminenta unor noi si noi probleme pe care oamenii trebuie sa le infrunte in viata lor de zi cu zi. Fie ca vorbim despre neintelegeri in familie, pierderea locului de munca sau singuratate, toate acestea reprezinta doar cateva elemente care converg inspre instabilitate emotionala sau comportamente deviante.

Respingerea sociala se regaseste de multe ori ca solutie negativa pentru persoanele care sufera de simptomatologii precum depresie sau anxietate. Acest aspect implica o si mai mare greutate in recuperare, conducand chiar la izolare.

Pentru a preintampina toate aceste evenimente negative in viata oamenilor psihoterapeut experienta Cluj-Napoca ofera sedinte de psihoterapie care ajuta in mod activ oamenii sa depaseasca forurile interioare care pun presiune pe propria persoana.

Pentru a va putea convinge de beneficiile psihoterapiei si implicit, ale sedintelor la psiholog, creionam cateva avantaje principale pe care le puteti maximiza dar si sfaturi de buna practic? ce pot construi o viata mai linistita.

Nevoia de psihoterapie

Studiile din domeniul psihologiei identifica treptat tot mai multe surse sau stresori care pot afecta capacitatile emotionale sau cognitive ale oamenilor. Fie ca vorbim despre relationarea cu membrii familiei sau la locul de munca, relatiile interumane sunt invocate tot mai des ca fiind principalele surse de inconveniente.

Daca si tu te-ai confruntat cu simptome de anxietate, tulburari sau depresie, trebuie imediat sa apelezi la un ajutor de specialitate care sa te determine sa treci peste evenimentele care te-au marcat. Nevoia de psihoterapie este tratata cu superficialitate de tot mai multi oameni.

Ignorarea problemelor cognitive sau emotionale nu poate conduce decat la acutizarea problemelor existente si implicit, la un clivaj tot mai mare intre propria gandire si interactiunile din mediul social. Nevoia de a vorbi cu cineva despre propriile ganduri si stari, indiferent de varsta, se poate traduce prin nevoie de a beneficia de psihoterapie.

Aceasta poate fi asociata cu un proces prin care pacientul, cu ajutorul si prin intermediul discutiilor, isi exteriorizeaza emotiile, fricile, esecurile sau detalii despre evenimente neplacute care i-au marcat fie copilaria, fie alta etapa din viata. Prin psihoterapie se doreste eliminarea anumitor deficiente emotionale, o vindecare interioara cu ajutorul unui specialist care asculta si interactioneaza in momente cheie.

Rolul psihologului in viata ta

Indiferent de problemele pe care le intampini in mod curent, recunoasterea acestora si a rolului pe care ele le au in viata ta este primul pas inspre un ajutor de specialitate. Psihologul este persoana care te poate ajuta si pe tine sa treci peste momentele grele din viata, peste pierderea cuiva drag sau peste anumite deficiente in relationarea cu ceilalti.

Cresterea nivelului de adaptabilitate la mediul social, stimularea integrarii si cresterea „imunitatii” in fata problemelor iminente ale vietii sunt doar cateva avantaje care pot fi maximizate cu ajutor de specialitate.

Prin psihoterapie poti sa iti invingi temerile si sa iti tratezi traumele din copilarie, poti trece peste episoadele de depresie si alte tipuri de comportamente care au un impact negativ asupra vietii tale. Incepe chiar de azi cu o schimbare apeland la serviciile unui psiholog.

0 Shares
You May Also Like