Care sunt cele mai importante programe ale aparatului de electrostimulare?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai importante programe ale aparatului de electrostimulare?Pentru ca exista multe persoane ce cauta inturi care vand electrostimulator va prezentam in cele ce urmeaza cele mai importante programe ale acestora.

Masaj dinamic lent

Miscarea undei de stimulare este lenta si este efectuata de sus in jos sau de jos in sus. Setati adancimea de masaj la dispozitia dvs., zona dupa zona (canal dupa canal).

Masaj zip dinamic

Miscarea undei de stimulare este lenta si se realizeaza in ambele directii, adica de sus in jos, apoi de jos in sus. Setati adancimea de masaj in functie de confort, zona dupa zona (canal dupa canal)

Cervicalgia

Acest program ajuta la reducerea durerii la nivelul gatului asociata exercitiilor fizice. Intensitatea utilizata trebuie ajustata pentru a simti o stimulare usoara si intotdeauna placuta. Frecventa stimularii este scazuta pentru a relaxa muschii  trapezi, atunci cand sunt intinsi, provocand adesea dureri de gat.

Dureri de spate scazute

Acest program ajuta la reducerea durerii de spate. Combina stimularea dinamica cu frecventa inalta, care inhiba atat informatiile privind durerea, actionand asupra fibrelor sensibilitatii tactile si masajului la nivelul lombar.

Lombo-sciatica

Acest program este folosit atunci cand durerea se raspandeste la nivelul membrelor inferioare, in special in punctul nervului situat in gol intre muschiul gluteal si muschiul hamstring. Plasati 2 canale in zona muschilor lombari si 2 canale in zona in care durerea se raspandeste in picioare.

Tendonita

Acest program este folosit pentru a calma durerea cauzata de inflamatia tendoanelor. Intensitatea curentului utilizat trebuie sa fie ajustata astfel incat sa simta o stimulare prin furnicaturi usoare si intotdeauna placuta. In cea de-a doua faza, stimularea cu frecventa joasa va permite vasodilatatiei locale sa accelereze metabolizarea sangelui.

Dureri persistente

Aceasta stimulare permite o secretie centrala a endorfinelor fata de rolul analgezicului natural impotriva durerii persistente si difuze. Efectul acestei stimulente este de obicei simtit numai dupa 2 pana la 4 saptamani de sesiuni de stimulare zilnica. Efectul sau este apoi mai durabil decat cu asa-numita stimulare de inalta frecventa mai potrivita pentru durerile de tip acut. Plasarea electrozilor are loc direct pe zona dureroasa.

Rezistenta

Aici intra in joc notiunea de timp si trebuie sa fim capabili sa acceptam volumul foarte mare de munca impus muschilor. Avantajul electrostimularii se caracterizeaza prin absenta oboselii psihice si a stresului cardiovascular scazut (din moment ce nu exista o contractie voluntara). Dupa o sesiune, muschiul este epuizat. Pentru a-si imbunatati rezistenta, muschii trebuie sa primeasca o cantitate mare si o intensitate ridicata de munca, de aceea se impun contractii tetanice relativ lungi si perioade foarte scurte de odihna activa.

Endurance

Acest program ofera o intensitate moderata a muncii pe perioade lungi de timp si este folosit pentru a finaliza o pregatire fizica bazata pe rezistenta, care vizeaza in principal fibre lente. Astfel, aceasta activitate va contribui la dezvoltarea capacitatii oxidative a muschiului.

Forta de formare

Rezervat in primul rand pentru sportivii care au nevoie sa faca eforturi foarte intense intr-o perioada scurta de timp, acest program ajuta la mentinerea fortei maximale de contractie a muschilor. Acesta poate fi un supliment pentru a imbunatati practica celor mai multe sporturi. Constand din contractiile tetanice ale fibrelor rapide si alternante cu perioade lungi de odihna activa, acest program poate inlocui ocazional o sesiune de culturism.

0 Shares
You May Also Like