De ce dansul este bun pentru sanatatea ta?

0 Shares
0
0
0

Practicarea unui dans poate fi la fel de eficienta ca un antrenament sau un exercitiu cardio. Dansul este o alternativa buna la sala de sport.

Cum ii ajuta dansul pe oameni

Dansul mobilizeaza grupe musculare mari, lucru care este foarte pozitiv pentru diferite boli, in special patologii osteoarticulare, imbunatatind aspecte precum flexibilitatea, forta si rezistenta.

Dansul nu este doar o modalitate buna de a lupta impotriva obezitatii si de a arde caloriile: reprezinta un mare beneficiu pentru persoanele cu probleme de rigiditate articulara sau circulatorie, deoarece stimuleaza fluxul sanguin si functionarea sistemului circulator.

Baza dansului este confluenta miscarii, echilibrului, ritmului si reprezentarii gestuale. Dansul este activitatea care necesita cea mai mare sincronizare si cel mai sincronizat exercitiu colectiv care exista.

Potrivit multor societati medicale, includerea sa ar trebui sa se faca in ceea ce medicii numesc “un stil de viata sanatos pentru inima” ca membru care va contribui la imbunatatirea sanatatii fizice si, in special, in anumite grupuri, cum ar fi persoanele in varsta.

Beneficiile dansului la copii

Dansul nu intelege varstele, clasele sociale sau profesiile. Exercitiile fizice izolate nu reusesc sa genereze efecte vizibile asupra sanatatii. Potrivit specialistilor, cu dansul sunt suficiente 30 de minute, de trei ori pe saptamana.

Din ce in ce mai multi oameni in varsta decid sa faca primii pasi sau sa-si aminteasca vremurile vechi in ritmul pasodoble, fox-trot sau bolero. Tinerii prefera dansul funky sau modern. Cei mici se bucura de balet si dans contemporan: cursurile de dans pentru copii sunt considerate mai mult un instrument pedagogic (dezvolta memoria, urechea muzicala si expresia corpului). Pentru ei, dansul este o modalitate distractiva de a-si imbunatati echilibrul, interrelatia si simtul ritmului.”

Daca exista vreo boala, inainte de a alege orice tip de dans trebuie sa va consultati cu specialistul. Dansul este o alta forma de exercitiu fizic si, ca atare, necesita supraveghere care include efectuarea de teste de diagnostic complementare si care evita practicarea unor exercitii viguroase care depasesc nivelurile recomandate.

Beneficiile dansului ca exercitiu

Dansul, ca si inotul, nu are varsta: aduce avantaje tuturor oamenilor care il practica

Beneficii cardiovasculare: faciliteaza circulatia sangelui si tonusul pielii. Sistemele respiratorii si vasculare beneficiaza, de asemenea, de aceasta activitate.

Imbunatateste imaginea: favorizeaza drenajul lichidelor si toxinelor si eliminarea grasimilor in exces. Este ideal pentru arderea caloriilor. Combate excesul de greutate, obezitatea si nivelurile ridicate de colesterol.

Corectarea posturilor proaste: dansul poate ajuta la corectarea posturilor proaste pe care le adoptam in viata de zi cu zi si la locul de munca.

Intareste muschii: dansul implica diferite grupe musculare si creste flexibilitatea, forta si rezistenta. Este foarte pozitiv pentru persoanele care sufera de patologii osoase si rigiditate articulara.

Imbunatateste coordonarea: imbunatateste agilitatea, echilibrul si coordonarea miscarilor. Este un exercitiu bun pentru creier, imbunatateste concentrarea si memoria.

Imbunatateste aspectul fizic: multe dintre pozitiile negative derivate din viata sedentara sunt corectate cu dansul. Capul si pasul armonios imbunatatesc prezenta fizica. Dancevision este locul unde poti invata sa dansezi.

La varste mature se recomanda atenuarea durerilor articulare, osteoporozei si prevenirea imbatranirii.

Istoria dansului

Originile din antichitate: cele mai vechi inregistrari istorice care arata originile dansului sunt picturi rupestre din India, datand din aproximativ 8000 i.Hr. Picturile mormintelor egiptene descriu, de asemenea, dansul in aproximativ 3300 i.Hr.

Aceste dansuri timpurii ar fi putut fi de natura religioasa, iar pana in epoca Greciei antice., oamenii incorporau dansul in sarbatorile zeului vinului Dionysos (si mai tarziu zeul roman Bacchus) si in dansurile rituale de la Jocurile Olimpice din Grecia antica. In plus, oamenii timpurii au dansat pentru distractie, seductie si distractie.

India si China: Dansul din Asia are o istorie bogata. In timp ce dansul hindus din India are o istorie bogata de spectacole care se intalneste in urma cu milenii, la sfarsitul anilor 1700, dansul a fost restrictionat de colonistii britanici, care considerau dansurile imorale.

Odata ce India si-a castigat libertatea din Marea Britanie, tara si-a reinviat traditiile de dans clasic. Dansul chinezesc dateaza de cel putin 3.000 de ani, cu dansuri ceremoniale si dansuri populare adaptate pentru spectacol la curte. Pana in prezent, sarbatorile includ inca dansuri traditionale, cum ar fi dansul dragonului si dansul leului.

Dansuri sociale europene: dansurile sociale din cele mai multe parti ale lumii au aparut din dansuri populare, multe dintre ele simple si repetitive. In Europa, dansurile populare din Evul Mediu s-au transformat in dansuri de sala. Aceste dansuri s-au mutat in curtile regale incepand cu Renasterea, devenind populare pe masura ce maestrii de dans au invatat clasele superioare pasii corespunzatori pentru dansurile de curte.

Pe masura ce imbracamintea femeilor permitea mai multa libertate de miscare in secolul al XIX-lea, dansul social a devenit mai animat. Valsul, in special, a facut inconjurul lumii ca o nebunie majora a dansului la mijlocul secolului al XIX-lea, iar dansurile sociale au inceput sa se concentreze pe dansul pentru doua persoane la inceputul secolului al XX-lea.

0 Shares
You May Also Like