Cum alegeti canapeaua pentru living?

0 Shares
0
0
0

Cum alegeti canapeaua pentru living?Livingul este acea incapere din locuinta in care veti petrece cel mai mult timp alaturi de membrii familiei, asa ca trebuie sa va asigurati de faptul ca alegeti cel mai inteligent mobilier sufragerie.

Cumpararea unei canapele este una dintre cele mai importante investitii pe care le veti face pentru sufrageria dvs., asa ca in continuare veti descoperi cateva detalii importante care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

  1. INCERCATI INAINTE DE A CUMPARATI

Canapele de dimensiuni medii au o adancime de cel putin 60 cm, ceea ce ofera mult spatiu de manevra daca aveti picioare lungi si va permite sa le ridicati daca sunteti mai scurti. Dar adancimile scaunelor variaza, asa ca incercati diferite stiluri pentru a va asigura ca beneficiati de sprijin bun in spate.

Cand vine vorba de inaltimea scaunului, cele mai multe modele sunt intre 45cm si 50cm inaltime. Nu exista o inaltime corecta sau gresita, asa ca incercati inainte de a va cumpara, pentru a va asigura ca se potriveste intregii familii. In cele din urma, verificati latimea totala, fara cotiere, daca doriti sa va intindeti.

  1. Investiti intr-un cadru bun

Un cadru solid din lemn de esenta tare este o optiune buna. O astfel de canapea insa costa mai mult decat una care are cadrul din Pal de exemplu. Este de preferat sa aveti grija sa va feriti de o placa de PAL sau de o constructie metalica.

PAL-ul este un material care nu rezista la fel de mult timp precum lemnul masiv, in timp ce construsctia metalica poate avea alte dezavantaje, asa ca lemnul masiv reprezinta cea mai buna solutie in ceea ce priveste cadrul canapelei.

  1. VERIFICATI CUSHIILE

Amintiti-va ca ceea ce este in interiorul unei canapele este la fel de important ca si ceea ce este folosit in exterior. Pernele umplute cu pene au un confort sporit, dar ele vor avea nevoie de obturatii regulate, in timp ce umpluturile cu spuma sau fibre pot sa se aplatizeze si sa-si piarda forma in timp.

Specialistii recomanda alegerea unei combinatii de pene si spuma, deoarece “penele dau spargatorul in timp ce spuma asigura structura”. O combinatie buna este reprezentata de pernele din spate umplute cu pene si perne de scaun umplut cu spuma sau fibra.

  1. FOCUSATI-VA PE TESATURA

Indiferent daca mergeti pentru o culoare indrazneata, sau pe una neutra, alegerea tesaturii de tapiterie va avea un impact imens asupra camerei, deci alegeti cu atentie pentru a va asigura ca se potriveste cu schema dvs.

Materialele naturale pot sa se estompeze in lumina puternica a soarelui, asa ca alegeti o tesatura sintetica daca canapeaua se afla langa o fereastra.

  1. FACETI MASURATORI

Asigurati-va ca sunteti siguri de dimensiunile maxime ale canapelei care se potrivesc cu spatiul dvs. De asemenea, verificati dimensiunile oricarei usi si scari pe care va trebui sa treaca canapeaua la livrare. Daca accesul este limitat, poate fi necesar sa alegeti un stil redus, unul cu picioare detasabile sau chiar un design modular care poate fi livrat in sectiuni.

0 Shares
You May Also Like