Tot ce vrei sa stii despre liliac

0 Shares
0
0
0

Tot ce vrei sa stii despre liliacEste usor sa gasesti liliac aproape oriunde. Se pare ca a existat intotdeauna in America, dar in realitate nu a provenit de acolo. Ei provin din Europa si Asia. Liliacul nu este doar frumos, ci este si incredibil de parfumat. De fapt, unii oameni prefera parfumul liliacului decat cel al trandafirului.

Care este sensul liliacului?

Liliacul are multe semnificatii, dar cele mai multe dintre ele se refera la exprimarea iubirii sau afectiunii.

In vremurile victoriene, a darui liliac insemna incercarea de a reaminti cuiva o prima dragoste. Liliacul exprima si increderea pe care o ofera cel care ofera in cel care primeste. Acesta este motivul pentru care liliacul este floarea perfecta pe care sa o oferi noilor absolventi.

O ramura de liliac, in special liliac alb, simbolizeaza inocenta.

Intelesul etimologic al liliacului

In taxonomie, liliacul are propriul gen numit Syringa. Deci, de exemplu, liliacul comun se numeste Syringa vulgaris. Stramosul majoritatii limbilor europene si asiatice, sanscrita, avea un cuvant similar, nilah, care inseamna „albastru inchis” pentru o culoare si nu neaparat pentru o floare.

Simbolic al liliacului

Deoarece liliacul este versatil si omniprezent, nu este de mirare ca simbolizeaza multe lucruri precum:

  • Amintirea unei iubiri vechi. In epoca victoriana, vaduvele purtau adesea liliac.
  • Liliacul este adesea prima floare care infloreste cand temperatura creste si dureaza doar cateva saptamani, motiv pentru care reprezinta adesea primavara, insa exista si liliac de vara.

Intelesul culorilor liliacului

Desi liliacul isi primeste numele din cea mai populara culoare, ei pot exista si in alte culori. Unele specii si hibrizi vin in doua culori. Simbolismul comun al culorilor se extinde la multe culturi europene, asiatice si nord-americane. Acestea sunt culorile de liliac recunoscute de Societatea Internationala de Liliac.

  • Alb: puritatea si inocenta care sunt menite sa faca parte din copilarie.
  • Violet: toate nuantele de violet tind sa reflecte spiritualitatea, dar movul mai inchis indica faptul ca purtatorul este preocupat de sau cunoaste misterele spirituale.
  • Albastru: nuantele pastelate simbolizeaza un baietel, dar albastrul pal poate insemna si fericire si liniste. In spital sau la terapie, multe camere au un ton albastru pal.
  • Liliac: Aceasta nuanta deschisa de violet este asociata cu o prima dragoste sau prima data cand simti dragoste pentru cineva.
  • Roz: nu doar pentru fetite, rozul este asociat si cu dragostea si prietenia de durata.
  • Magenta: Aceasta nuanta inchisa de rosu este asociata cu pasiunea, dragostea si placerea pura de a fi in viata, mai ales dupa ce ai supravietuit unei experiente dureroase.
  • Violet: Deoarece nuantele mai deschise de violet sunt asociate cu primele iubiri, violetul este adesea o alternativa la negru pentru doliu sau pentru a-ti aminti zile de nastere triste.

Caracteristici botanice semnificative ale liliacului

Liliacii nu sunt doar draguti, ci sunt utili in atat de multe feluri.

Multe specii de fluturi si molii folosesc liliac pentru supravietuirea omizilor lor.

Liliacul comun produce un nectar care este popular printre albine si fluturi.

Liliacul este un ingredient utilizat in mod obisnuit in cosmetice si parfumuri fine.

Se spune ca uleiul de aromoterapie din flori de liliac este bun pentru relaxare si pentru a imbunatati atmosfera camerelor mirositoare.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like