Ce contin trusele de scule?

0 Shares
0
0
0

Ce con?in trusele de scule?

Nu stiu de altii, însa pot spune cu fermitate ca eu nu am avut vreodata o idee fixa despre continutul unei truse de scule. Le vedeam în mâinile oricarui „meserias”, dar nu stiam precis ce s-ar putea afla în ele (în afara de chei).

Mai târziu am aflat ca trusele de scule (sau continutul lor) variaza în functie de meseria detinatorului.  Exista, totusi, numitori comui ai truselor de scule. As dori sa prezint, deci, uneltele esentiale (indiferent ca vorbim de un gospodar sau un profesionist).

Surubelnite

În esenta, doar o tija de metal cu o forma la cap, surubelnita umila este utilizata pentru a introduce suruburi, a scoate suruburi si, cel mai adesea, pentru a ridica capacele departe de vase de vopsea. Surubelnitele sunt rareori o afacere one-shot. Exista diferente de capete si diferente de marime, dar practic puteti împarti esentialul în:

  • În linie: capul se strânge într-o singura pana, perfecta pentru suruburi simple cu fante. Lamele sunt masurate prin fractiuni de inch.
  • În cruce: Capul se potriveste cu suruburi cu forma de cruce, cu dimensiuni variabile între # 0 si # 4.
  • Hexagon: Capul se potriveste într-o forma hexagonala si se masoara în milimetri.

Stubbies-urile sunt cât se poate de scurte; cu un buton pronuntat pentru a tine în loc de mânerul obisnuit lung, acestea sunt adaptate pentru a lucra în spatii mai mici si mai înguste în care manevrabilitatea este compromisa.

În schimb, surubelnitele mai lungi ar trebui sa fie instrumentul dvs. preferat pentru a ajunge la goluri. Surubelnitele cu clichet va scutesc sa luati capul de la surub la fiecare rotatie – o investitie buna ar trebui sa fie o însurubare extinsa la orizont.

Folosirea unei dimensiuni sau a unei forme gresite a surubelnitei ar putea compromite capul surubului. Nu face asta. Rotiti încet, dar constant, tinând mânerul cu mâna dominanta si surubul cu cealalta. Nu uitati sa întoarceti, nu sa apasati – acesta este un surub, nu un cui.

Când ati terminat, nu exista cu adevarat o modalitate gresita de a va stoca surubelnita, dar este de preferat sa le faceti aliniate, astfel încât sa puteti alege diferite lungimi si forme dintr-o privire.

Chei

Cheile ofera o prindere care se potriveste peste un element de fixare, cum ar fi o piulita sau un surub, cu un mâner pentru a oferi pârghie pentru o întoarcere mai usoara – cu cât mânerul este mai lung, cu atât este mai mare pârghia.

Un set de chei poate  utiliza un singur mâner care poate fi montat pe mânerele de dimensiuni diferite; seturile întregi sunt scumpe, dar sunt ceea ce aveti nevoie pentru a aborda o gama variata de elemente de fixare, fara a va deplasa în jurul unui grup greu de chei unice.

Cheile sunt disponibile în numeroase dimensiuni, cu o „valoare M” standard de fixare corespunzatoare diferitelor dimensiuni de prindere. Cautati unul din aliaj de crom-vanadiu, de preferinta cu un strat de crom pentru a rezista la coroziune.

Tipurile de cheie includ:

  • Deschis: foloseste un mâner în forma de U.
  • Tubular: foloseste un mâner în forma de inel.
  • Combinatie: un capat foloseste un inel în timp ce celalalt capat este deschis.
  • Chei cu clichet: se rotesc într-o singura directie, deci nu va trebui sa refaceti capul dupa fiecare rotire.

Cheile reglabile pot varia dimensiunea capului pentru a se potrivi diferitelor elemente de fixare, dar sunt dificil de utilizat si, în general, inferioare unui set vechi de prize. Cheile sunt suficient de rezistente pentru a fi pastrate oriunde, dar asigurati-va ca setul de socluri ramâne împreuna, în loc sa fie împrastiat în mod liberal în partea de jos a cutiei de instrumente.

Cheile respecta aceeasi regula cardinala a surubelnitei – rotiti încet si constant pentru a preveni dezlipirea dispozitivului de fixare si asigurati-va ca utilizati dimensiunea potrivita în loc sa taiati colturile.

Ciocan

O baza  a trusei de scule, ciocanele amplifica forta într-un punct focalizat. Îl veti folosi în principal pe cuiele dvs., pe potrivirea pieselor si, probabil, pe despartirea obiectelor mai mici. Ciocanul cu gheara este omul versatil al lumii ciocanelor; perfect pentru majoritatea sarcinilor, o gheara decupata în spate scoate cuie sau, într-o ciupire, ridica placile de podea.

Alte tipuri comune includ:

Ball Pein: Mici si specializate, modeleaza metalul, închid niturile si rotunjesc marginile. De asemenea, sunt ideale pentru a fixa cuie mai mici.

Grele: cu cap dublu si de obicei în 2-3 kg. gama. Utilizati aceste ciocane de dimensiuni mari pentru lucrari de demolare usoara, nu pentru a bate cuie.

Din lemn: Fabricat din lemn si folosit pentru a atinge îmbinarile din lemn sau în cazul în care un ciocan metalic ar putea deteriora.

Mânerele sunt de obicei realizate folosind lemn sau metal, desi utilizarea cu cauciuc, plastic sau vinil ajuta la absorbtia socurilor – un apel bun daca va asteptati vreodata sa bateti toata ziua.

Bazele ciocanirii sunt suficient de simple. Tineti cuiul chiar sub cap, apoi loviti cu ciocanul pentru a-l patrunde. Mâna dominanta ar trebui sa tina ciocanul si nu ar trebui sa apucati unghia prea aproape de fund, deoarece un leagan gresit ar putea sa-l blocheze pe suprafata sunt în ciocan.

Când faceti leagan, lasati înaltimea ciocanului sa lucreze în locul propriilor muschi si contactati numai capul unghiei cu fata sculei. Daca observati ca fata devine putin prea lustruita, nu trebuie decât niste hârtie de slefuit medie pentru a o aspru din nou.

Stocarea unui ciocan nu este nici un mare secret; nu exista instructiuni speciale aici, dar plasându-l în partea de jos a cutiei de instrumente, acesta îl va împiedica sa se deplaseze prea mult. Hardman ofera o gama solida, la fel ca Estwing si Faithfull – ciocanele ar putea parea suficient de simple, dar nu va compromiteti niciodata siguranta, decontându-va de un model de subsol la preturi avantajoase.

Acestea reprezinta numai trei unelte comune întâlnite în majoritatea  truselor de scule. Pentru alegerea unei truse de sscule optima, va recomand trusa de scule Mannesmann 215 m98430 

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like