Sa iau numerar, card de credit sau de debit pentru calatoria mea in Europa?

0 Shares
0
0
0

Daca calatoresti in Europa, poate te-ai intrebat deja ce este mai bine pentru tine: iei dolari, lei sau euro in numerar, sau poate un card de credit sau de debit?. Mai presus de toate, la prima calatorie este o intrebare foarte frecventa si aici iti vom explica parerea noastra despre aceasta situatie.

In orice calatorie este important sa iei un procent din bani in numerar, asta din mai multe motive: in cazul in care te intreaba la granita de ei, in cazul in care accepta doar numerar undeva sau deoarece cardul tau a fost blocat la sosirea in alta tara de un sistem de securitate a bancii tale.

Dolari sau euro pentru a calatori in Europa?

Daca mergi in Europa, cel mai bine este sa iei euro cu tine, ii poti schimba la aeroport inainte de a-ti lua zborul. Unii se intreaba daca pot lua dolari si, bineinteles, realitatea este ca imediat ce vei ajunge va trebui sa-i schimbi in euro, deoarece nimeni nu ii va accepta.

Deci de ce sa platesti comision dublu, mai bine ii schimbi de la inceput in euro. Cere-le celor de la schimbul valutar sa iti dea bancnote de 20 de euro, acestea vor fi acceptate peste tot, astfel incat sa fie usor de schimbat. Daca ai multi bani poti lua si bacnote de 50 de euro, dar evita-le pe cele de 100 de euro si, mai ales, cele de 500 vor fi extrem de greu de schimbat.

De ce se recomanda folosirea unui card de credit?

Indepartand acest procent de bani pe care il recomandam in numerar, realitatea este ca, cu totii incercam sa ne facem toate achizitiile cu un card de credit. Si iata motivele:

  • Bancile romanesti nu percep comision pentru utilizarea in strainatate (si daca banca te taxeaza atunci cand cumperi, poti alege Framey pentru a gasi diferite solutii).
  • Cursul interbancar este mult mai mic, adica euro vor fi mai ieftini.
  • Daca esti taxat dublu pentru un produs sau cardul tau este furat, ai asigurare, asa ca banii sunt mai protejati decat pe un card de debit.
  • Multe banci ofera beneficii suplimentare pentru cumpararea in strainatate, cum ar fi luni fara dobanda, puncte pe cardul tau, etc.
  • In tarile nordice este din ce in ce mai greu sa primesti numerar, chiar si in pietele stradale din Suedia poti plati cu cardul de credit.

Daca nu ai un card sau preferi cash?

Daca esti unul dintre cei care prefera cash sau pur si simplu au nevoie de el pentru mici achizitii, cauta bancomate care nu percep comision. De asemenea, poti descarca si tu aplicatia Framey pentru a citi tot felul de sfaturi si idei.

Sfat de calatorie. Iti recomandam sa solicitati un card de credit cu semnatura electronica, deoarece daca doresti sa cumperi de la automate (cum ar fi automate de bilete de tren sau metrou) si sa platesti cu un card de credit, ti se va cere sa introduci numerele secrete sau achizitia nu se va putea efectua cu succes.

0 Shares
You May Also Like