Cum se face o pedichiura cu gel? Iata sfaturile noastre pas cu pas!

0 Shares
0
0
0

Odata cu sosirea sezonului cald achizitionam sandale si slapi pentru a putea, in sfarsit, sa ne aratam picioarele cu pantofi deschisi, dar ingrijirea picioarelor noastre ar trebui sa fie o constanta care sa insoteasca toate lunile anului, chiar si iarna.

Sa ne gandim la toate activitatile in care ne implicam si ne “exploatam” picioarele in fiecare zi, pe tot parcursul anului: mergem, alergam, stam la serviciu sau in timpul zilei… Picioarele ne sustin greutatea si prea des le neglijam!

Sa incepem cu primul si foarte placutui pas al pedichiurii noastre: Baia de picioare!

Cufundam picioarele in cada de pedichiura, in care in prealabil am turnat apa calda cu saruri sau uleiuri esentiale relaxante si parfumate. Daca doriti, puteti adauga si cateva picaturi de sapun dezinfectant.

Ne lasam picioarele in apa pentru cateva minute, profitand de actiunea revigoranta si relaxanta a baii de picior. Cu ajutorul unui burete, curatam cu grija cate un picior, apoi le scufundam din nou in apa calda pentru inca 3 minute.

Iata-ne pregatiti pentru a doua faza a pedichiurii noastre: scrub-ul!

Aplicam o cantitate mica de produs pe pielea inca umeda a picioarelor noastre si masam usor cateva minute, incercand sa insistam mai ales in zonele in care apare in mod obisnuit rugozitatea sau ingrosarea pielii.

Procedand astfel, de fapt, vom actiona asupra microsferelor care alcatuiesc scrub-ul, netezind pielea si indepartand impuritatile si celulele moarte pentru a obtine o piele luminoasa, neteda si ca noua!

Apoi indepartam oja si pilim unghiile

In primul rand, eliminam orice oja reziduala prezenta pe unghiile noastre: ca intotdeauna, folosim bumbac presat inmuiat in solvent fara acetona si astfel inlaturam toate urmele de lac de unghii aplicat anterior in doar cateva secunde!

In acest moment, putem continua cu faza de pilire: alegeti lungimea dorita si umpleti unghiile cu o pila lata; daca este necesar, inainte de a pili si modela unghiile, le putem scurta cu ajutorul unei forfecute sau unei unghiere!

Si acum… Sa ne dedicam esteticii unghiilor noastre!

Primul pas este sa aplicam un base coat: intindeti solutia pe toate degetele si lasati-l sa se usuce la aer cateva minute!

In acest caz, va sfatuim sa folositi un separator de degete, pentru a distanta corespunzator degetele de la picioare si a aplica oja mai usor, evitand contactul intre degetele de la picioare care ar putea compromite aplicarea bazei noastre!

Aplicarea gelului de unghii pentru pedichiura

Am ajuns la concluzia pedichiurii noastre, cu ultimul pas al muncii noastre!

Intindem un gel de unghii Macks Professional Fiber Macchiato si il lasam sa se usuce cateva minute sub o lampa UV sau LED, fara a ne indeparta separatoarele pentru degete pentru a lucra mai simplu si mai precis.

Pentru a incheia lucrarea si a ne proteja oja, aplicam in sfarsit top coat-ul: odata uscat la lampa, acesta va lasa o protectie rezistenta, anti-zgarieturi si stralucitoare pe unghiile noastre!

Pedichiura noastra estetica se incheie astfel: multi mici pasi fundamentali pentru a putea obtine un finisaj profesionist si a da piciorului si unghiilor noastre un aspect nou, ingrijit si intinerit… Si nu doar in timpul verii!

0 Shares
You May Also Like