Ce putem vizita in Teheran?

0 Shares
0
0
0

Ce putem vizita in Teheran?In timp ce foarte multi dintre romanii care isi doresc sa viziteze o tara straina se orienteaza spre tari europene, dvs. ati putea opta pentru excursii Iran de exemplu, iar aceasta tara va va surprinde cu frumusetile ei.

Puteti alege sa vizitati doar capitala tarii, sau puteti vizita diferite alte orase.

In timp ce multi calatori fac greseala sa se grabeasca dinspre Teheran intr-o cursa catre orasele mai istorice din Iran, este indicat sa ramaneti in capitala pentru a vizita cele mai interesante locuri. Cu 14 milioane de locuitori, Teheran este unul dintre cele mai dinamice si interesante orase din lume. Cu muzee glorioase, bazare uriase, oameni captivanti si da – chiar si faimoasa ambasada americana care a fost punctul focal al crizei iraniene a ostaticilor, capitala are cu ce sa va surprinda.

Iata asadar ceea ce puteti vizita in scurta dvs. vacanta in Teheran:

Marele Bazar din Teheran

Caracterizat ca un vechi bazar istoric, dar Grand Bazaar din Teheran este mult mai mult decat atat, pana in ziua de azi, actionand ca un centru economic vital al Teheranului, unde toata lumea vine sa cumpere ceva.

Podul Tabi’at / Podul naturii Teheran

Un pod de trei metri de 270 metri, care leaga doua parcuri in Teheran, Podul Tabi’at este probabil cea mai frumoasa piesa de arhitectura urbana construita in aceasta tara.

Turnul Azadi

O icoana a Iranului cunoscuta in intreaga lume, Turnul Azadi – cunoscut ca Turnul Memorial al lui Sah inainte de revolutie – marcheaza intrarea vestica spre Teheran si face parte din Complexul Cultural Azadi. Turnul Azadi a fost construit pentru a marca aniversarea a 2.500 de ani de la intemeierea statului imperial din Iran de catre arhitectul Hossein Amanat, care a pus bazele designului pe arhitectura clasica iraniana. Intregul mare design a fost finantat de imensa bogatie generata de Iran ca o natiune producatoare de petrol inainte de revolutie.

Palatul Golestan Site-ul Patrimoniului Mondial UNESCO

Palatul incredibil de luxos Golestan este considerat o lucrare definitorie a erei Qajar datorita casatoriei arhitecturii artizanale persane cu influente occidentale. Acesta este motivul pentru care a fost recompensat statutul patrimoniului mondial UNESCO, si cred ca pe buna dreptate! Palatul este una dintre cele mai vechi cladiri din Teheran si cand familia Qajar a venit la putere aici in 1779, ei au facut din Teheran capitala Iranului, care se mentine chiar si in zilele noastre.

Ambasada Statelor Unite in Teheran

Celebra ambasada americana din Teheran, unde 52 de diplomati au fost luati ostatici timp de 444 de zile de catre studenti in timpul revolutiei din 1979!

Chiar si astazi compusul masiv este inca controlat de Organizatia Student Basij, care are sarcina de a apara revolutia si a transformat cladirea intr-un muzeu.

Muzeul inchisorii Qasr

Deschis recent, Muzeul Penitenciarului Qasr din Teheran este o privire intunecata in complexul penitenciar din epoca Pahlavi, renumit pentru tortura psihologica si fizica.

Muzeul de Arta Contemporana din Teheran (TMoCA)

In timp ce Iranul ar putea sa nu fie lider mondial in arta contemporana, ar trebui totusi sa faceti o vizita la Muzeul de Arta Contemporana din Teheran pentru a vedea colectia uimitoare de piese europene si americane de secole 19 si 20 ale lumii.

Deschis de imparateasa Farah Pahlavi in 1977 – cu doar doi ani inainte de Revolutie – se spune ca TMoCA detine cele mai valoroase colectii de capodopere occidentale moderne in afara Europei si Americii de Nord, desi majoritatea au fost ascunse pana de curand.

Muzeul erei islamice

Recent redeschis dupa o renovare de noua ani, aceasta cladire cu trei etaje afiseaza peste 1500 de obiecte si relicve din perioada islamica timpurie, precum si din epocile Seljuk, Ilkhanid, Teymurid, Safavid si Qajar.

Dupa Teheran, puteti sa va indreptati atentia spre orasul glorios Esfahan, care este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase din tot Iranul. Inima lui este dominata de Piata columbiana Naqsh-e Jahan; un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care este inelat de moschei cu fatada ceramica si minunate palate Safavid.

Ei bine, puteti vizita diferite alte localitati mari ale Iranului, iar astfel veti acumula o multime de informatii despre cultura acestei tari. Cu siguranta, o vacanta in Iran se poate dovedi a fi mult mai inspirata decat o vacanta in Europa, din punct de vedere cultural.

0 Shares
You May Also Like