Sfaturi utile pentru ochelarii de ski

0 Shares
0
0
0

Ochelarii cu lentile plate pot fi denumiti si ochelari cu lentile cilindrice. Acestea au un camp limitat de vizibilitate, iar viziunea dvs. periferica poate avea distorsiuni minime. Acestea sunt supuse unui nivel mare de prelucrare.

Conditiile de lumina pot varia de-a lungul zilei. Uneori conditiile de iluminare pot diferi de la o rulare la alta. Diferite obiective sunt create pentru a se adapta acestor conditii de lumina in schimbare. Cand vine vorba de schimbarea unui obiectiv, unele cadre fac treaba mai usoara decat altele.

Schimbarea lentilelor cu usurinta este una dintre cele mai mari inovatii in ochelarii de protectie din ultimii ani, avand ochelari de protectie care va permit sa schimbati usor lentilele pe-aripa.

Avand in vedere cat de important este sa aveti lentilele corecte, acesti ochelari fac o investitie deosebita. Acestea sunt atat de usor de schimbat, se poate face intr-un minut in timp ce stati pe un telescaun.

Modificarile moderne sunt ochelari de protectie care va permit sa schimbati lentilele prin prinderea urechilor de pe obiectiv in afara cadrului. Va recomandam sa incercati ochelari polarizati Uvex.

Formele de lentile ale ochelarilor de schi / snowboard

Lentilele sunt de obicei plate sau sferice. Fiecare producator afiseaza aceste informatii in specificatiile produsului. Fiti constienti de faptul ca unii producatori folosesc termeni de proprietate pe propriile site-uri pentru a descrie aceste doua forme de baza.

Lentile cilindrice: lentilele se curbeaza de la stanga la dreapta in centru si fata, dar suprafata lentilei este verticala (intre nas si frunte). Ochelarii cu oglinda  sunt apreciati si lucreaza bine, dar flatuitatea poate cauza mai multa stralucire si reduce usor vizibilitatea periferica.

Lentile sferice: Acest obiectiv se curbeaza deasupra ochilor si fata, dar se curbeaza si pe verticala. Lentilele sferice curbate ofera o viziune periferica mai buna, mai putine distorsiuni si mai putine straluciri, dar costul acestora este mai mare. Cu cat obiectivul este mai mare, cu atat devine viziunea dumneavoastra periferica.

Atunci cand aerul cald din corpul dumneavoastra incalzeste aerul rece de la temperatura exterioara, condensul se poate forma si vederea dumneavoastra este compromisa. Ochelarii de protectie utilizeaza o varietate de abordari pentru a evita formarea de ceata.

Lentilele cu doua straturi se gasesc pe aproape toate tipurile de ochelari, deoarece nu se aburesc la fel de repede ca lentilele cu un singur strat. Inchise in mod corespunzator, ele creeaza o bariera termica (cum ar fi ferestrele de furtuna) care este mai rezistenta la ceata.

Invelisurile anti-ceata sunt integrate in aproape toate lentilele de la mijlocul nivelului pana la cel superior pentru a impiedica incetosarea. Produsele anti-ceata pot fi utilizate pe ochelari de protectie inferiori fara o acoperire sau pe ochelari vechi care incep sa faca condens.

Ventilatie: partea superioara, partea laterala si partea inferioara a ochelarilor sunt cheile pentru a ajuta la controlul umplerii. Gurile de ventilatie mai mari genereaza, in general, un flux de aer mai bun decat ventilarile mai mici. Fata ta poate fi rece, in special in climatul extrem.

Sunt numeroase tipuri si modele de ochelari din care poti sa ii alegi pe cei care sunt cei mai buni insa este recomandat sa te orientezi bine inca de la inceput.

0 Shares
You May Also Like