Importanta unui incarcator auto

0 Shares
0
0
0

Calatoriti mult si vreti sa ramaneti conectat tot timpul la ce este in jur prin intermediul unui telefon. Sau sunteti plecat mai mereu de acasa, ori in interes de serviciu, ori din alte motive si aveti nevoie de telefon in cele mai multe situatii.

Ei bine, oricare ar fi motivul pentru care aveti nevoie de un telefon cu bateria plina mai tot timpul, este bine sa stiti ca exista varianta incarcatorului auto care va poate salva in situatii-limita.

Alegerea unui incarcator auto bun poate fi o problema pentru cei care nu au prea multe cunostinte despre acestea. Care sunt criteriile dupa care este bine sa va ghidati pentru a face alegerea potrivita? Iata aspectele pe care e bine sa le urmariti pentru a alege incarcatorul potrivit.

Universalitatea – in general, incarcatoarele auto sunt universale, adica sunt compatibile cu toate marcile de telefoane. Alegand unul cu doua porturi USB, veti avea siguranta ca puteti incarca dispozitive de modele diferite. Compatibilitatea universala este, asadar, ceruta.

Unele modele par mai bine adaptate pentru anumite modele de telefoane. Unele tipuri de incarcatoare auto sunt vandute cu cablu, deoarece este nevoie de unul specific, asa ca ar fi bine sa fiti atenti si la acest aspect.

Amperajul este un aspect foarte important pentru ca telefonul sa se incarce la viteza corespunzatoare. Minimul cerut pentru 2 porturi USB este de 3 amperi (1A pentru un telefon si 2A pentru o tableta).

Insa este, intr-adevar, minimul. Mai degraba ar trebui sa alegeti modele de 4.8A (de doua ori cate 2.4A de fapt) sau mai mult. Dar inca o data, acest lucru depinde doar de dispozitivul pe care doriti sa il reincarcati. Unele telefoane au problema supraincalzirii, asa ca este esential sa acordati o atentie deosebita acestui aspect.

Forma – este inainte de toate un criteriu estetic. Insa in unele autovehicule priza de la bricheta este incastrata, iar diametrul brichetei este posibil sa nu se potriveasca cu intrarea incarcatorului.

Luminarea LED – acest criteriu nu este unul de ordin functional, ci mai degraba practic. Fiecare port USB poate fi luminat cu ajutorul unui bec LED albastru. Aceasta lumina este foarte utila noaptea pentru a gasi repede priza pentru a conecta cablul telefonului sau al tabletei.

Pretul – veti gasi pe piata incarcatoare auto cu doua porturi USB care au preturi intre 10-15 si 80-90 de lei. Ar fi bine sa alegeti unul la un pret mediu macar, pentru ca in acest fel va asigurati si ca are caracteristicile necesare.

Exista cateva modele de incarcatoare auto prevazute cu 2 porturi USB care sunt considerate printre cele mai bune. Aceste modele sunt, de regula, livrate cu cablul de alimentare necesar pentru conectarea telefonului, a tabletei sau a calculatorului.

Dintre acestea, putem aminti modelul Beikell C351-2U3A4 care are o tehnologie adaptata Smart IC, modelul Anker PowerDrive 2 Elite cu doua porturi USB si o putere de 24W care dispune de tehnologiile exclusive Power IQ si VoltageBoost, modelul RAVPower Extra Mini cu doua porturi si putere de 24W/5V 4.8A cu tehnologia iSmart si modelul DIVI, ultra compact cu 2 porturi si putere de 4.8A.

0 Shares
You May Also Like