Sistemele de incalzire pe baza de abur – avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi oameni Sistemele de incalzire pe baza de abur – avantaje si dezavantajedin mediul urban prefera sa-si instaleze centrale termice si sa profite de avantajele pe care acestea le aduc. Exista, insa, mai multe tipuri de centrale termice, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.

In randurile urmatoare vom vorbi despre ce presupune un sistem de incalzire pe baza de abur si care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale acestuia.

Sistemele de incalzire pe baza de abur reprezinta o alternativa de incalzire pe care proprietarii de locuinte o pot lua in calcul oricand. Daca va ganditi sa va instalati un sistem de incalzire pe baza de abur, trebuie sa va asigurati ca sunteti capabili sa intelegeti cum functioneaza. Mai jos sunt cateva dintre principalele avantaje si dezavantaje ale utilizarii unui sistem de incalzire pe baza de abur.

Sistemul de incalzire pe baza de abur

Un sistem de incalzire pe baza de abur foloseste un boiler pentru a crea aburul. Boilerul va pompa apoi aburul in conductele din peretii casei. Conductele vor pompa apoi aburul in radiatoarele care sunt plasate in intreaga casa. Aburul va emite caldura de la radiatoare in toata casa.[adsenseyu1]
Avantaje

Unul dintre marile avantaje ale acestui sistem de incalzire se refera la faptul ca acesta este silentios. Atunci cand il comparam cu  sistemele de incalzire traditionale, cu aer fortat, acesta pare sa fie mult mai silentios. Nu va trebui sa auzim aerul sufland prin orificiile de ventilatie la orice ora din zi sau din noapte. Aburul va fi transmis fara zgomot prin conducte, iar apoi va incalzi la fel de silentios aerul din jurul raditoarelor. Multi oameni prefera acest sistem deoarece au obosit sa auda zgomotul pe care aerul il produce atunci cand trece prin orificiile unui sistem de incalzire traditional.

Un alt avantaj al acestui tip de sistem de incalzire il constituie faptul ca acesta poate incalzi camerele unei locuinte mult mai bine decat o poate face un sistem traditional cu aer fortat. Veti putea observa o diferenta considerabila in ceea ce priveste cantitatea de caldura capabila sa fie emisa de sistem. Prin urmare, daca sunteti in mod natural, o persoana friguroasa, veti prefera cu siguranta un astfel de tip de sistem de incalzire.

Un alt mare avantaj al sistemelor de incalzire pe baza de abur este acela ca puteti incalzi zone limitate ale casei. De exemplu, daca aveti o casa mai mare, veti avea posibilitatea de a inchide caldura in anumite camere care nu sunt folosite in mod curent. Daca va petreceti majoritatea timpului in sufragerie sau dormitor, veti putea alege sa incalziti doar aceste incaperi. Acest lucru va ofera posibilitatea de a face economii la factura de incalzire.

[adsenseyu1]

Dezavantaje

Unul dintre dezavantajele unui astfel de sistem de incalzire este acela ca poate fi mai scump de instalat decat celelalte tipuri de sisteme. Daca aveti deja conducte de aer conditionat, nu veti putea sa le refolositi cu acest sistem asa cum ati putea face cu un sistem de incalzire traditional. In schimb, va trebui sa folositi conducte care sunt destinate special pentru acest sistem in intreaga casa.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele tipuri de centrale termice accesati Epinvest.ro.

0 Shares
You May Also Like