Tratamente cu ultrasuneteUltrasunetele sunt acele vibratii mecanice pendulare care au o frecventa cuprinsa intre 500 KHz- 3000 KHz. Aparatele utilizate in fizioterapie, care pot fi vazute si pe UtilariSaloane.ro furnizeaza ultrasunete care au o frecventa cuprinsa intre 800 KHz-1000 KHz.

Aplicarea ultrasunetului pe un corp, este important de precizat ca produce un transfer de energie, datorita alternarii starilor de presiune realizate. Transferul de energie ultrasonica aplicata si masurata in W/cm2, este cel care defineste intensitatea ultrasunetului. Read More →

Avantajele terapiei cu ultrasuneteBombardamentul cu ultrasunete are rolul de a transmite o vibratie din aproape in aproape si de a pune in miscare fiecare molecula. Aceasta energie ultrasonica se va transforma in energie de tip caloric si va avea ca rezultat un efect termic. Pentru cei care nu stiau, aceasta terapie se face cu ajutorul unui aparat de ultrasunete.

Un alt rezultat atunci cand urmati sedinte de terapie cu ultrasunete este si cresterea permeabilitatii pentru membrane care are ca si rezultat o mult mai mare putere de a difuza prin intermediul tegumentului anumite substante medicamentoase.

Efectul chimic pe care actiunea ultrasunetelor il are sta in producerea unor procese de reductie, oxidare si depolarizare dar si la o alterare a structurii chimice pe care o au diverse substante. In doze mari emise in limita dintre muschi si os se va acumula o cantitate importanta de energie calorica iar osul se va incalzi de 5 oi mai mult decat o va face muschiul. Read More →