Avantajele terapiei cu ultrasunete

0 Shares
0
0
0

Avantajele terapiei cu ultrasuneteBombardamentul cu ultrasunete are rolul de a transmite o vibratie din aproape in aproape si de a pune in miscare fiecare molecula. Aceasta energie ultrasonica se va transforma in energie de tip caloric si va avea ca rezultat un efect termic. Pentru cei care nu stiau, aceasta terapie se face cu ajutorul unui aparat de ultrasunete.

Un alt rezultat atunci cand urmati sedinte de terapie cu ultrasunete este si cresterea permeabilitatii pentru membrane care are ca si rezultat o mult mai mare putere de a difuza prin intermediul tegumentului anumite substante medicamentoase.

Efectul chimic pe care actiunea ultrasunetelor il are sta in producerea unor procese de reductie, oxidare si depolarizare dar si la o alterare a structurii chimice pe care o au diverse substante. In doze mari emise in limita dintre muschi si os se va acumula o cantitate importanta de energie calorica iar osul se va incalzi de 5 oi mai mult decat o va face muschiul.[adsenseyu1]

Sangele care va fi supus iradierii prin ultrasunete va scadea proteinimia, mai exact albuminele si va crese numarul de globuline, iar ertitrcitele vor fi concentrate in grupuri si vor determina o incetinire a procesului de coagulare.

Dupa terapia cu ultrasunete se va constata o crestere a extensibilitatii tendoanelor cu pana la 5-6 ori. In cazul in care dupa ce se aplica ultrasunete se vor face exercitii fizice alese corespunzator, mobilitatea articulatiilor va fi mult mai mare si tocmai de aceea terapia cu ultrasunete este de cele mai multe ori recomandata pentru tratarea afectiunilor inflamatorii sau afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, ale articulatiilor sau ale muschilor.

De asemenea sunt recomandate ultrasunete si pentru afectiuni traumatice si neurologice ale organelor interne. Ultrasunetele sunt folosite si pentru efectele lor de calmare a durerii, si pentru efectele miorelaxanete sau vascodilatatorii.

Tratamentul cu ultrasunete are aplicabilitate si in cabinete si saloane de cosmetica. Energia ultrasunetelor patrunde pana la 4 sau 5 cm in piele si de aceea este ideala pentru zonele in care se doreste eliminarea surplusurilor cum ar fi solduri, abdomen, brate, coapse sau barbie.

Ultrasunetele sunt utilizate cu succes si pentru a trata riduri sau vergeturi fiind folosite si pentru lifting facial, in tratamente de depigmentare unde ajuta la eliminarea depozitelor de melamina sau in tratamentele anticearcane.

[adsenseyu1]

Cu ajutorul ultrasunetelor puteti obtine si atenuarea unor noduli anticelulitici sau puteti recontura adipozitatile prin dizolvarea tesutului care va fi mult mai usor de eliminat. Ultrasunetele pot dizolva si depozitele de tesut adipos calcifiate si vor determina si o imbunatatire a elasticitatii acestor tesuturi.

Sunt benefice ultrasunetele si pentru o mai buna asimilare in tegument a produselor profesionale care sunt aplicate pe acesta precum cremele sau lotiunile de remodelare care au un efect anticelulitic. Atunci cand se doreste o accelerare a circulatiei sanguine si o hidratare profunda a pielii se apeleaza tot la terapia cu ultrasunete. Aceste tratamente au rolul de a simula efectul pe care il are o dieta. De asemenea se va accelera si eliberarea toxinelor din materialul celular si transferarea acestora in sistemul limfatic.

Masajul cu ultrasunete creaza efectul unei diete datorita efectelor pe care le are asupra tesutului adipos iar ultrasunetele de intensitate si frecventa potrivita ajuta la distrugerea unor microorganisme.

0 Shares
You May Also Like