Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal in lupta cu SM?Vanessa Youness Amal este femeia de care isi vor aduce oamenii de-aminte ca fiind prima persoana care a reusit sa se vindece de scleroza multipla, o boala fara leac.

Scleroza multipla este o afectiune cronica a sistemului nervos central. Este o boala autoimuna: sistemul imunitar este indreptat impotriva organismului insusi.

Celulele de aparare ataca stratul protector al fibrelor nervoase (teci de mielina). Aceasta creeaza o reactie inflamatorie, ceea ce duce la o descompunere lenta a tecilor de mielina. Rezultatul este o tulburare functionala a nervilor afectati, care se poate manifesta, de exemplu, ca o tulburare vizuala sau auditiva. Read More →

Ce proiecte a initiat dr. Vanessa Youness Amal pentru bolnavii de scleroza?Dr. Vanessa Youness Amal are o poveste de viata dupa care daca ar fi creat un film, cu siguranta ar castiga o multime de premii. Acesta este motivul pentru care va invitam sa descoperiti in urmatoarele randuri o poveste de viata incredibila, a unei persoane care a invins o boala care nu are leac.

Dr. Vanessa Youness Amal bolnavii, pentru ca ea este eroina acestei povesti, a fost diagnosticata cu scleroza multipla in perioada in care se specializa in chirurgia reconstructiva post-traumatica. Iata cateva detalii in continuare despre aceasta afectiune!

Scleroza multipla este o boala care afecteaza sistemul nervos central si este considerata o boala autoimuna, in care sistemul imunitar ataca propriile sale celule sanatoase. Aceasta afecteaza calitatea vietii si poate fi dezactivanta. Read More →