Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal in lupta cu SM?

0 Shares
0
0
0

Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal in lupta cu SM?Vanessa Youness Amal este femeia de care isi vor aduce oamenii de-aminte ca fiind prima persoana care a reusit sa se vindece de scleroza multipla, o boala fara leac.

Scleroza multipla este o afectiune cronica a sistemului nervos central. Este o boala autoimuna: sistemul imunitar este indreptat impotriva organismului insusi.

Celulele de aparare ataca stratul protector al fibrelor nervoase (teci de mielina). Aceasta creeaza o reactie inflamatorie, ceea ce duce la o descompunere lenta a tecilor de mielina. Rezultatul este o tulburare functionala a nervilor afectati, care se poate manifesta, de exemplu, ca o tulburare vizuala sau auditiva.

Femeile o dezvolta de aproximativ trei ori mai des decat barbatii. Boala apare la orice varsta, cel mai adesea incepe in jurul intervalului cuprins intre 20 si 40 de ani. Copii si adolescenti sunt de asemenea afectati. In prezent, aproximativ trei pana la cinci la suta dintre pacientii cu SM au varsta sub 16 ani.

Nu se cunoaste inca cauza exacta a sclerozei multiple, care duce la functionarea defectuoasa a sistemului imunitar. Se crede ca diverse circumstante ereditare si externe trebuie sa se intalneasca pentru ca boala sa se desfasoare.

Simptomele sclerozei multiple sunt foarte diferite, deoarece focurile de inflamatie se pot dezvolta in toate regiunile sistemului nervos central. Cu toate acestea, unele simptome sunt comune si tipice pentru anumite faze ale bolii. Primele semne ale sclerozei multiple includ senzatia afectata la nivelul bratelor si picioarelor, siguranta mersului, echilibrul si vederea.

Mai tarziu pot aparea si alte simptome, cum ar fi oboseala severa, slabiciune la nivelul picioarelor, probleme ale vezicii urinare, probleme de coordonare sau durere. Multi pacienti prezinta, de asemenea, tulburari de memorie si modificari psihologice. De asemenea, poate aparea paralizia musculara.

Pe termen lung, SM poate duce la dizabilitati severe. Aproximativ o treime dintre pacienti trebuie, prin urmare, sa se retraga din timp. Pana in prezent, scleroza multipla nu este vindecabila dupa cum sustine medicina alopata. Acesta este un motiv in plus datorita careia, oamenii isi vor aminti mereu de Vanessa Youness Amal.

Avea doar 22 de ani cand a fost diagnosticata cu aceasta boala si era studenta, specializandu-se in chirurgie reconstructiva posttraumatica. Nu a dorit nici o secunda sa cedeze, ci a luptat cu boala pana s-a vindecat.

Alaturi i-a fost doctorul Stefan Stangaciu, care i-a pregatit un protocol de tratament, pe care Vanessa Youness l-a respectat cu sfintenie. A reusit datorita protocolului de tratament respectiv sa opreasca evolutia bolii, si sa isi vindece leziunile cauzate de boala, ceea ce inseamna ca s-a vindecat complet de scleroza multipla.

Din acel moment, Vanessa Youness Amal a dorit sa ajute si alte persoane sa se vindece, si a demarat unele proiecte de antreprenoriat social, iar aici amintim Clinica Youness, Fondul de investitii Youness sau Fundatia Youness.

Ba chiar mai mult, a scris si cartea numita ā€˛Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapieā€¯, iar la lansare alaturi de ea a fost nimeni altul decat doctorul Stefan Stangaciu, cel datorita caruia s-a vindecat. In aceasta carte, autoarea ne prezinta tot tratamentul pe care l-a respectat cu sfintenie, si care a ajutat-o sa se vindece de o boala fara leac.

0 Shares
You May Also Like