Vor rezista cladirile capitalei unui seism major

0 Shares
0
0
0

Vor rezista cladirile capitalei unui seism majorImediat dupa asa zisa Revolutie a sfarsitului de an 1989 , romanii cu mic , cu mare s-au pornit pe construit , la greu. Febra constructiilor a cuprins toata tara dar Bucurestiul a fost lider detasat in aceasta goana nebuna a constructiei de imobile.

Cu sau fara specialisti , cu sau fara arhitecti , cu sau fara autorizatii , cu sau fara utilaje de constructii profesionale (cele mai bune sunt comercializate pe shop.epinvest.ro) , bucurestenii cu dare de mana sau cu ceva bani stransi la ciorap s-au pus pe construit. Intuind profitabilitatea acestei investitii si beneficiind de permisivitatea unor legi depasite moral , majoritatea bucurestenilor s-au imbogatit peste noapte , profitand de fluxul urias al migratiei zecilor de mii de provinciali , ademeniti de mirajul salariilor din Bucuresti , provinciali care aveau nevoie de un ”home sweet home”.[adsenseyu1]

Bucurestiul a devenit astfel un santier in lucru . Acest santier este intr-o continua expansiune , toti primarii care s-au perindat din 1989 pana acum , speculand fondurile europene si comisioanele dobandite in urma unor licitatii frauduloase , privind acordarea diverselor lucrari de constructii.

Tot acest bazar imobiliar care a devenit Bucurestiul nu a tinut cont de un lucru esential : calitatea executiei acestor imobile. Calitate depreciata datorita unor factori cum ar fi : graba finalizarii constructiei , lipsa unor utilaje de constructii performante , executia multor lucrari in regim meteo nefavorabil (ploaie sau frig) sau incompetenta unor meseriasi angajati in ultima clipa.

In perspectiva predictiei unui cutremur major (predictie lansata de catre specialisti americani in urma studiului cutremurelor din ultimii 30 de ani) , nu putem sa nu anticipam un dezastru in ceea ce priveste rezistenta cladirilor construite in ultimii 23 de ani in Bucuresti. Desi algoritmii cu care lucreaza nu pot prezice cu exactitate un seism , specialistii americani au emis pe baza unor calcule matematice faptul ca sfarsitul anului 2013 reprezinta momentul critic in ceea ce priveste probabilitatea producerii unui seism , cu o intensitate mai mare de 6,5 grade pe scara Richter.

[adsenseyu1]

Preocupata mai mult de evolutia intrigilor din scenariile serialelor preferate , populatia capitalei se va confrunta , in mare parte , cu evenimente nefaste , datorate in mare parte panicii care o va cuprinde in eventualitatea producerii unui seism major. Confruntata cu un val de seisme locale fara precedent , zona de sud, sud-est a Romaniei ramane principala zona de risc in cazul producerii unui astfel de seism. In ciuda declaratiilor linistitoare a sumedeniei de specialisti , sarabanda acestor seisme locale nu se mai sfarseste. Aceasta zona a tarii noastre a ajuns sa fie mai zguduita decat arhipeleagul nipon.

Fenomen care nu poate speria reprezentantii Chevron in prospectarea subsolului respectiv , in cautarea unor zacaminte consistente de gaze de sist. Intr-o astfel de conjuctura , locuind intr-unul din blocurile construite de comunisti in anii 70 , ma simt mai in siguranta decat in cele ridicate la urgenta in ultimii douazeci de ani si astept cu incredere intrarea in anul 2014 , sperand intr-o infirmare a predictiei specialistilor americani.

Alte stiri actuale :

1. Cutremur de 6,3 in Noua Zeelanda
2. Un alt cutremur, de 2,8 grade pe scara Richter, s-a produs în zona Vrancea
3. Cutremure în LAN? în România. Care sunt cele mai periculoase zone în 2014
4. CUTREMUR UNGARIA. Un CUTREMUR cu magnitudinea de 4,4 s-a produs, urmat de o REPLIC?

0 Shares
You May Also Like