De ce ar trebui sa folosim separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent?

0 Shares
0
0
0

separator de hidrocarburi

Viata noastra se imparte in permanenta intre a avea timp pentru job-uri si a avea timp pentru noi. Practic, nu precupetim nici unn efort pentru a ne face viata mai buna, iar pentru aceasta suntem dispusi sa tratam orice lucru ca fiind neinsemnat, cata vreme nu ne aduce nici un beneficiu.

Din pacate acest aspect este prezent si in ceea ce priveste grija fata de mediul in care traim, si pe care insa il putem proteja macar dintr-un anumit punct de vedere si anume prin folosirea unor separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent.

Ce sunt aceste separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent? Aceste produse sunt unitati de filtrare care se bazeaza foarte mult pe principiul de decantare a substantelor, avand in vedere legile fizicii care sustin decantarea acestora in functie de densitate. Asa cum bine stim, uleiurile au tendinta de a se ridica deasupra apei, datorita faptului ca acestea sunt mai usoare.

Actionand pe acest principiu, separatoarele incearca sa decanteze apa contaminata cu substante poluante, astfel incat apa curata rezultata in urma procesului de filtrare sa poata fi evacuata in siguranta.

Fireste ca discutia aici se poate disocia si in functie de substantele poluante intalnite. Pe de o parte vom intalni uleiuri sau materie biodegradabila provenita din procesele casnice, precum uleiurile vegetale si animale, si pe de alta vom intalni produse nebiodegradabile, precum uleiurile petroliere.

Practic in ultimii ani au fost dezvoltate nenumarate strategii care sustin limitarea poluarii mediului cu astfel de substante, mai ales data fiind cresterea cantitatilor de substante poluante ce afecteaza mediul inconjurator.

Un produs care poate fi folosit cu succes in ceea ce priveste separarea substantelor poluante de acest tip este separatorul de hidrocarburi de la AquaClean. Aceste separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent sunt realizate din polietilena si pot fi montate subteran, fiind folosite pentru decantarea substantelor poluante din mediul industrial si nu numai.

Volumul acestui separator este de 4700 litri,  capacitatea de a stoca lichide usoare este de 1000 de litri, dimensiunea nominala este de 10 litri pe secunda, iar nivelul pentru cantitatea maxima de lichid usor este de 200 de litri. Dimensiunile acestui produs sunt de 2650 de milimetri lungime, 1760 milimetri latime si 1945 milimetri inaltime.

Greutatea acestui separator este de 250 de kilograme. Aceste separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent au un sistem de inchidere pe racordul de vibrare, iar aceste lucruri ne ajuta in ceea ce priveste curatarea apelor de hidrocarburi, inainte ca acestea sa poata fi deversate in sistemele de evacuare.

Pentru orice utilizator un astfel de separator poate fi un adevarat ajutor, asta ca sa nu mai punem la socoteala si beneficiul pe care folosirea acestor produse l-ar aduce mediului inconjurator. A avea grija de mediu, si a ne ocupa de ceea ce inseamna curatarea apei inainte de deversare reprezinta pasi care trebuie facuti pentru a avea o planeta curata.

Un magazin care iti poate oferi aceste tipuri de  separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent este www.shop-einstal.ro. Aici pot fi gasite o multitudine de modele in acest sens, drept pentru care noua ne ramane de ales acel produs care ni se potriveste cel mai bine.

0 Shares
You May Also Like