Cate tipuri de instalatori exista?

0 Shares
0
0
0

instalator sanitarUna dintre meseriile din ce in ce mai bine cotate pe piata muncii o constituie cea de instalator. Un instalator se pricepe la orice si foarte multi dintre noi am putea fi tentati sa credem ca acesti titani sunt in permanenta persoane in casa carora nu vom gasi nimic defect.

Acest lucru poate fi sau nu adevarat, insa este mai putin important. Ceea ce conteaza cu adevarat este felul in care fiecare instalator in parte isi exercita meseria acolo unde este solicitat de catre utilizatori.

In ziua de astazi exista cate un instalator specializat pentru aproape orice. Exista instalator pe gaze, sau instalator electrician, instalator sanitar sau instalator specializat in instalatii termice.

Fiecare dintre ei are un obiect de activitate principal, insa la fel de bine putem fi convinsi de faptul ca in paralel acestia au si cunostinte in alte arii de activitate. Cate tipuri de instalatori pot exista? Ei bine instalatorii sunt impartiti in functie de specializarea fiecaruia, chiar daca fiecare dintre ei are cunostinte si in ceea ce priveste alte segmente.[adsenseyu1]

Daca luam ca exemplu site-ul www.instalator-profesionist.ro, vom constata faptul ca aici se intalnesc toate tipurile de instalatori, fiecare specializat pe un anumit domeniu al instalatiilor.Instalatorul sanitar este cel care se ocupa de tot ceea ce inseamna instalatii sanitare, in speta montare, demontare si intretinere.

Schimbarea de tevi, de fitinguri, schimbarea robinetilor, schimbarea garniturilor, curatarea instalatiilor, racordari la coloane, montare sifoane de pardoseala, efectuare lucrari la subsol, dar si efectuarea instalatiilor de canalizare sunt doar cateva dintre lucrurile cu care un instalator sanitar s-ar putea confrunta.

La aceasta s-ar putea adauga montarea elementelor si obiectelor sanitare precum: cadite de dus, cazi, lavoare si chiuvete, cazi de hidromasaj, dar si montarea masinilor de spalat rufe sau vase.Un instalator specializat in instalatii electrice sau un electrician este cel care cunoaste cel mai bine modul de functionare al retelelor care functioneaza in baza energiei electrice.

[adsenseyu1]

Retelele de curenti tari, montarea si schimbarea prizelor, a tablourilor electrice, realizarea impamantarilor si mentenanta acestor sisteme cade in responsabilitatea unor instalatori electrici. Retelele electrice sunt un domeniu care necesita in mod imperios cunostinte temeinice si experienta, iar acesta este practic si motivul pentru care un electrician trebuie sa fie intrutotul dedicat muncii pe care o presteaza.

 Instalatorul termic este cel care are in vedere intreaga gama de obiecte destinate incalzirii. Putem numi aici sistemele de incalzire in pardoseala, montarea centralelor termice, a boilerelor sau a caloriferelor de orice tip. Lucrarile de acest gen sunt foarte importante in ceea ce priveste confortul nostru, in special datorita faptului ca acestea sunt folosite cu o pondere mai ridicata in timpul sezonului rece.

 Asadar, fiecare tip de instalator in parte are o anumita importanta pentru vietile noastre. In mod clar fiecare dintre ei este folosit punctual pentru fiecare tip de situatie in parte, si este indicat sa stim la care dintre ei sa apelam, in functie de necesitatile noastre. Site-ul www.instalator-profesionist.ro pune la dispozitia tuturor utilizatorilor toata gama de instalatori, indiferent de problemele intalnite sau de gravitatea acestora.

0 Shares
You May Also Like