Cum sa pastrez un contact permanent cu clientii mei?

0 Shares
0
0
0

Cum sa pastrez un contact permanent cu clientii mei?
In mediul online si nu numai, concurenta este destul de mare. Zilnic apar clienti noi, zilnic pleaca din cei vechi. De ce se intampla asta? Pentru ca unele lucruri se schimba, fie in viata companiei, fie in cea a clientilor.

Inainte de a-ti spune cum poti pastra un contact permanent cu clientii pentru a-i tine mai aproape de tine, vrem sa-ti recomandam o firma care are preturi promovare site bune, pentru ca inainte de a avea clienti, acestia trebuie sa afle de tine.

Daca esti interesat de preturi promovare site, intra pe www.itexclusiv.ro si ia legatura cu specialistii.

Revenim acum la cum poti pastra un contact permanent cu clientii, daca vrei ca afacerea sa-ti mearga bine si acestia sa te prefere pe tine in defavoarea concurentei.

[adsenseyu1]

Ai mare grija la clientii fideli

Este deosebit de important sa pastrezi clientii vechi, clientii care iti sunt fideli. Fa-le acestora tot felul de oferte, ofera-le permanent promotii pentru a le arata faptul ca sunt importanti pentru tine. Un client iti devine fidel pentru ca intr-adevar te apreciaza pentru ceea ce faci. Apreciaza-l si tu cu astfel de atentii.

Tine cont de parerile clientilor

E posibil ca unii clienti sa aiba pareri bune care sa te ajute in dezvoltarea afacerii si in indreptarea ei spre o directie buna. Din moment ce clientii se mai schimba si vor si altceva, trebuie sa tii cont de aceste schimbari pentru a-i pastra.

Comunica in permanenta

Tine mereu legatura cu clientii pe care ii ai. Fa-le urari de sarbatori, raspunde-le la comentarii, adreseaza-le intrebari. Tine-i mereu conectati cu tine.

Vorbeste intr-un mod mai informal, mai personal

Daca vrei sa-ti apropii si mai mult clientii, vorbeste cu ei intr-un mod mai personal, ca si cum te-ai adresa fiecaruia in parte. Clientii nu vor agrea un ton prea formal, prea rece, ci vor vrea sa te simta mai mult ca pe un prieten.

Empatizeaza

[adsenseyu1]

Uneori, oamenii cauta atentie. Asa se intampla deseori si cu clientii. Daca vezi ca acestia se plang de anumite probleme, empatizeaza cu ei si fa-i sa vada ca iti pasa cu adevarat de tot ce se intampla cu ei, cu viata lor. Ai astfel o sansa in plus sa ii castigi.

Ajuta-ti clientii sa lege relatii unii cu altii

Nu ar fi rau nici sa incerci sa-ti faci clientii sa se imprieteneasca unii cu altii. Aceste lucruri le poti face, mai ales prin tot felul de discutii sau concursuri pe retelele de socializare.

Nu uita de faptul ca persoanele care iti sunt clienti reprezinta cheia ta spre succes, fapt pentru care trebuie sa le tii aproape si sa le faci sa se simta importante. Da-le clientilor tai atentia si respectul cuvenit si cu siguranta sansele ca acestia sa devina clienti fideli vor fi din ce in ce mai mari. Si stii care-i partea cea mai buna in astfel de situatii?

Faptul ca acei clienti care iti sunt fideli pot aduce de multe ori alti clienti care sa devina fideli. Tine cont de acest detaliu.

0 Shares
You May Also Like