GSM si apelurile vocale

0 Shares
0
0
0

GSM si apelurile vocale
Atunci cand mergeti intr-un service GSM o faceti pentru ca aveti diverse nevoi care implica in general reparatiile.

O data ce telefoanele mobile s-au conectat cu succel la reteaua de telefonile mobila cu standardul GSM apelurile se pot face pe telefonul acesta de orice alt tip de telefon aflat in reteaua publica. Userii tasteaza pe telefoanele proprii numerele dorite si dupa aceea apasa butonul pentru send sau tasta pentru talk si telefonul trimite call request in retea prin cele mai apropiate baze de date mobile sau statii transceiver.

In continuare acest request este gestionat de centrul de apeluri care verfica inregistrarea celui care se inscrie retinuta in registrul special pentru a putea vedea daca apelul se aproba. Daca da atunci se va ruta apelul la fel cum se intampla si in cazul in care operatiunea are loc in reteaua normala de telefoane cu ajutorul centralei telefonice in cazul in care cel care suna acceseaza un tarif de tipul prepaid, verificari suplimentare pentru a vedea daca cel care suna are credit suficient si operatiunile continua.

Daca clientul nu are credit atunci apelul se suspenda. Daca apelul continua el este monitorizat in continuare si sumele aferente sunt scazute din conturile clientilor, conform cu tarifele care au fost stabilite dinainte. In momentul in care creditul ajunge pana la 9 apelurile vor fi restrictionate de reteaua de telefoane.

Sistemele care monitorizeaza si care asigura servicii prepaid nu vor face parte din standardul de servicii GSM insa constituie si o parte foarte importanta a serviciilor pentru retele inteligente pe care toti operatorii de telefonie le utilizeaza si le implenteaza in mod paralel cu ele. In mod practic serviciile sunt  completare a standardului GSM.

Apelurile primite numite si incoming calls au loc asa cum vom explica in cele ce urmeaza. In momentul in care cineva da un telefon sau face un apel el va introduce de la tastatura dispozitivului mobil numarul de telefon pe care il doreste pentru a il apela. Mai departe se va ruta apelul spre serviciul operatorului de telefoane. Cum si numele sau sugereaza el functioneaza ca si intrare sau usa de la exteriorul retelei de telefoane publice spre reteaua pe care o are providerul.

Asa cum am mai spus si mai sus telefoanele sunt libere sa acceseze absolut toate punctele din reteaua operatorului si ale partenerilor sai de roaming si aici se vor include si retelele din alte tari. Prin urmare un lucru foarte important de care se va ocupa Gateway MSC e sa determine si locatiile curente ale celor care suna si ale celor care sunt sunati pentru a se face apelul dorit.

Acest lucru se face cu ajutorul HLR care la fel cum am spus si mai sus stie locatia din anumiti registrii care sunt asociati cu telefonul in cauza. Atunci cand este primit un mesaj de intrebare umit si interogare, acesta determina daca apelurile pot sau nu pot sa fie rutate spre un alt numar sau pot sa fie rutate care telefonul in cauza. In cazul in care proprietarul a setati optiunile ce indica pentru toate apelurile rutarea spre alt numar atunci si acesta se va stoca.

0 Shares
You May Also Like