7 beneficii ale benzii de alergare

0 Shares
0
0
0

7 beneficii ale benzii de alergareAtunci cand conditiile de antrenament in aer liber nu sunt favorabile, alergarea pe o  banda de alergat Progressive RUN1000 este o alternativa interesanta. Daca acest lucru poate fi plictisitor pentru unii sportivi, are totusi avantaje semnificative, pe care ti le vom prezenta in acest articol.

Antrenamentul pe o banda care se desfasoara sub picioarele tale poate fi destabilizator pentru un alergator. Spre deosebire de conditiile externe, o adaptare a pasului este esentiala. Lipsa de progresie orizontala a sportivului il obliga sa-si aduca mai repede piciorul inapoi pe saltea. Consecinta: faza de propulsie este redusa.

Aceasta miscare nefireasca modifica munca musculara: pe o banda de alergare, muschii ischiogambieri sunt foarte putin folositi. Pe de alta parte, muschii flexori ai soldului compenseaza aceasta actiune si lucreaza mai mult.

Desi poti obtine un antrenament mai eficient in aer liber, exista o multime de beneficii ale alergarii pe banda de alergare. Iata cateva beneficii ale alergarii pe banda de alergare:

Nu trebuie sa iti faci griji pentru vreme

Alergarea pe banda inseamna ca nu trebuie sa alergi pe vreme rea, cum ar fi ploaia sau furtunile de zapada. De asemenea, s-ar putea sa nu fie nevoie sa alergi afara cand este extrem de cald si umed. In plus, nu trebuie sa iti faci griji ca trebuie sa folosesti protectie solara inainte de alergare.

Este mai usor pentru corpul tau

Benzile de alergare asigura o absorbtie mai buna a socurilor, ceea ce pune mai putin stres pe picioare si genunchi, in comparatie cu alergarea pe suprafete de asfalt si beton. Suprafata neteda ofera o amortizare suplimentara care permite, de asemenea, o alergare mai usoara.

Puteti simula piste de curse

Daca locuiesti intr-o zona foarte plata si te antrenezi pentru un maraton deluros, poti in continuare sa alergi pe dealuri pe banda de alergare.

Puteti simula conditiile de alergare

Daca te antrenezi pentru o alergare pe vreme calda, dar traiesti intr-un climat rece, poti alerga pe o banda de alergare pentru a te aclimatiza la un mediu fierbinte.

Este mai sigur decat sa alergi afara.

Alergarea in interior pe o banda de alergare inseamna ca nu trebuie sa faci fata pericolelor potentiale ale alergarii in aer liber, cum ar fi caderile, masinile, biciclistii, cainii si alti agresori. Daca nu ai un partener de alergare sau un grup cu care sa alergi afara, banda de alergat este o alternativa mai sigura decat alergatul singur afara.

Iti poti controla ritmul

Cand alearga in aer liber, unii alergatori se lupta sa mentina un ritm constant si ajung sa alerge mai repede sau mai incet decat si-au propus. Cu banda de alergat, este usor sa iti urmaresti kilometrajul si ritmul.

Poti efectua mai multe sarcini

Spre deosebire de alergatul in aer liber, este mai sigur sa folosesti casti, sa te uiti la televizor sau sa rasfoiesti o revista in timp ce alergi pe banda de alergare.

Este convenabil.

Benzile de alergat ofera mai mult confort decat alergarea in aer liber. Poti alerga in interior cand este noaptea tarziu. Mamele si tatii pot alerga acasa fara a fi nevoiti sa plateasca pentru o dadaca.

0 Shares
You May Also Like