Anvelope de vara sau anvelope all season?

0 Shares
0
0
0

Anvelope de vara sau anvelope all season?In domeniul auto, ca si in alte domenii de activitate, apar frecvent teme de discutii, dezbateri, desi unele dintre aceste subiecte de discutii nu reprezinta decat niste mituri. Unul din multitudinea de subiecte auto se refera la diferenta dintre anvelope de vara si anvelope all season. Care sunt mai bune? Care sunt mai rezistente din punct de vedere a-l duratei de viata a anvelopelor? Care dintre aceste doua tipuri de anvelope prezinta un grad mai ridicat de siguranta la condus?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care au fost formulate de-a lungul timpului pe marginea subiectului anvelope de vara sau anvelope all season. Probabil ca foarte multe dintre aceste intrebari sunt si in momentul de fata fara raspuns, sau cel putin fara un raspuns cat mai plauzibil.
[adsenseyu1]

Suntem persoane diferite, acesta fiind unul din motivele care ne fac sa fim unici in felul nostru de a fi. Din aceasta cauza avem pareri diferite legate de acelasi lucru. Si cand vine vorba de domeniul auto aceste diferente care exista intre pareri se observa si mai bine. Fiecare sofer are un stil propriu de a conduce si fiecare sofer simte in stilul sau propriu placerea de a conduce. Acesta etse motivul pentru care avem pareri atat de diferite despre lucrurile comune.

In acest articol eu nu vreau sa scot in evidenta cat de rele sunt anvelopele de vara sau cele all season, ci pur si simplu doresc sa fac o prezentare cat mai pe scurt a avantajelor si dezavantajelor pe care le prezinta aceste doua tipuri de anvelope. In rest fiecare face cum crede el de cuviinta, si cum se simte cel mai bine la volan, pentru ca pana la urma asta conteaza cel mai mult: placerea de a conduce, si siguranta la volan!

Atunci cand temperatura aerului depaseste 7 grade C, este recomandat sa folosim anvelope de vara. Care este rationamentul acestei recomandari? Anvelopele de vara sunt confectionate dintr-un cauciuc moale, datorita caruia se asigura o aderenta la un nivel ridicat intre carosabil si anvelopele de vara. Aceasta aderenta care este asigurata de catre anvelopele de vara asigura de asemenea, si un grad ridicat de manevrare, precum si un spatiu restrans de accelerare si franare! Datorita striatiilor cu care sunt echipate anumite anvelope de vara, acestea asigura o aderenta perfecta atunci cand rulam cu autovehiculul pe un carosabil umed. Si cat de importanta este aderenta atunci cand conducem pe un carosabil umed nu-i asa?

Unul din impedimentele pe care il prezinta anvelopele de vara, se refera la pret. De regula anvelopele de vara au un pret mai ridicat decat anvelopele all season. Si avand in vedere situatia economica in care ne aflam cu totii, acest impediment poate fi hotarator nu-i asa? Pentru multi dintre noi a ajuns sa conteze mai mult pretul decat calitatea!

[adsenseyu1]

Anvelopele all season sunt proiectate dintr-un cauciuc care permite folosirea acestor anvelope in orice anotimp, spre deosebire de anvelopele de vara. Aceste anvelope beneficiaza de un mare avantaj in fata anvelopelor de vara, si anume o perioada de functionare mai mare cu circa 50.000 km fata de anvelopele de vara. Desigur, aceasta durata de functionare este posibila numai cu o ingrijire potrivita a acestor anvelope.

Dupa cum bine se poate observa, ambele tipuri de anvelope prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, motiv pentru care e greu sa zicem despre un anumit tip de anvelopa ca este proasta sau buna, motiv pentru care va recomand sa accesati  www.anvelomag.ro , atunci cand sunteti in cautarea unui nou set de anvelope!

0 Shares
You May Also Like