Bijuteriile unicat – munca, efort si timp investit in procesul de creatie

0 Shares
0
0
0

Bijuteriile unicat - munca, efort si timp investit in procesul de creatie
Bijuteriile lucrate manual au fost intotdeauna la moda, insa in ultima vreme din ce in ce mai multa lume se orienteaza spre acest tip de bijuterii. Atentia si dragostea pe care mestesugarii o pun in realizarea acelor bijuterii ii ajuta sa creeze capodopere.

Din pacate, cei mai multi oameni nu inteleg ca optand pentru o pereche de cercei din argint unicat, ei investesc intr-un accesoriu care nu este produs in masa, deci are mai multa valoare decat o bijuterie obisnuita.

Prin definitie, bijuteriile unicat, lucrate manual, inseamna practic, un accesoriu realizat de un mestesugar. Piesele sunt sculptate, retezate, slefuite pana ajung la forma lor finala, si fara utilizarea unor masinarii de producere in masa. O masinarie poate face o multime de modele, insa o persoana, va realiza doar o singura bijuterie, iar de aici ne putem da seama de valoarea bijuteriilor unicat.

Dupa cum spuneam, nu exista un utilaj care sa creeze bijuteriile, ci vorbim despre o persoana care, pe langa talentul, atentia si dedicarea pentru aceasta meserie, investeste si timpul lui. Cei care creeaza bijuterii isi petrec foarte mult timp lucrand pe o singura piesa.

Putem spune ca bijuteriile unicat poarta amprenta mestesugarului care le-a realizat. Procesul de creatie inseamna o relatie cu acea bucata de material care la final va deveni o bijuterie, fiecare curba, fiecare linie este acolo cu o intentie.

Cand vorbim despre bijuterii lucrate manual stim ca vom avea pare de materiale de calitate. Pentru a realiza bijuterii hand made, pentru un rezultat final impresionant, calitatea materialului brut este importanta.

De asemenea, reputatia maestrului artizan este pusa in pericol in cazul in care opteaza pentru materiale de proasta calitate. Atunci cand cumparam bijuterii din magazine este dificil sa ne dam seama ce fel de aliaje au fost utilizate, iar dupa cateva purtari, calitatea dubioasa a acestora isi va spune cuvantul.

Atunci cand cumparam o bijuterie ne dorim ca aceasta sa fie de calitate si sa o putem purta mult timp. In cazul in care ne dorim o pereche de cercei de argint unicat, pe langa farmecul specific, ne dorim sa ne putem bucura cat mai mult de ei.

De cele mai multe ori stim ca accesoriile unicat sunt lucrate manual, lucru care se traduce aproape de fiecare data prin calitate.

Sa alegi o bijuterie lucrata manual nu inseamna doar sa alegi o bijuterie unicat, inseamna ca ca apreciezi si recompensezi timpul artistului si munca depusa pentru a crea acea bijuterie. De cele mai multe ori acestea sunt mult mai scumpe, insa cand ne gandim la munca, efortul si timpul investit in crearea unei singure bijuterii putem spune ca merita totul.

Asadar, data viitoare cand cauti bijuterii, fie ca vorbim despre cercei argint unicat, medalioane sau bratari, trebuie sa fii constient de munca pe care o depun cei ce le creaza. Trebuie sa stii ca este mult mai greu sa realizezi o bijuterie cu propriile maini decat sa supraveghezi o masinarie, care in acelasi timp, poate face sute de modele.

0 Shares
You May Also Like