Care sunt conditiile in cel mai de lux camin batrani?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca batranetea este una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii, iar acest lucru il confirma chiar oamenii batrani, care petrec acum mai mult timp alaturi de copii si de nepoti.

Exista insa din pacate si foarte multi batrani care nu au copii, nu au frati, nu au surori, practic aceste persoane nu au pe nimeni, si isi doresc sa scape cat mai rapid de singuratate. Pentru un batran, singuratatea este inamicul numarul 1.

Multi dintre batranii singuri, pentru a scapa de singuratate, aleg sa renunte la tot pentru a se muta in cel mai de lux camin batrani, acolo unde vor beneficia de cele mai bune conditii de trai.

In primul rand, batranii care ajung sa se mute de acasa intr-un camin de batrani, pot fi asistati la realizarea toaletei zilnice, astfel ca dimineata de exemplu, sau oricand au nevoie, vor fi ajutati sa se deplaseze din camera si pana la toaleta, iar apoi vor fi ajutati sa ajunga din nou in camera.

Serivirea meselor nu mai reprezinta o problema pentru seniori, acestia avand parte de cele trei mese principale ale zilei, pe toata durata sederii lor la azil. In plus, pe langa cele trei mese principale ale zilei, acestia se vor putea indulci si cu un desert.

Servirea meselor reprezinta un moment special al zilei, pentru ca la masa se intalnesc batraneii care sunt prieteni intre ei si pot discuta despre cum le-a trecut timpul, in ce activitati au fost implicati, ce asteapta cu mare nerabdare sa se intample etc.

Tot referitor la servirea meselor mentionam ca in cazul in care exista batrani care sufera de anumite afectiuni precum diabetul zaharat, si nu au voie sa consume anumite alimente, acestora le va fi servita alta mancare, care sa nu le influenteze starea de sanatate.

Exista batranei care nu sunt capabili sa se spele singuri, asa ca primesc ajutor la dus, din partea personalului azilului. Persoanele special calificate in ingrijirea persoanelor invarsta, se vor ocupa de spalarea batraneilor.

Acestia cu siguranta nu mai sunt capabili sa isi spele hainele, insa aceasta nu mai este o problema pentru cei care se muta intr-un camin de batrani. Fara doar si poate, un camin de batrani de lux dispune de propria spalatorie de rufe, ceea ce inseamna ca seniorii vor avea mereu hainele spalate si curate.

Sanatatea este extrem de importanta, iar personalul azilelor se asigura de faptul ca batranii isi iau medicamentele la timp, exact asa cum le-a prescris medicul.

Deasemenea, in cazul in care din diferite motive unul dintre batranii internati la azil nu se simte bine, acesta poate beneficia de servicii medicale fie chiar la azil, fie poate fi transportat la un spital sau la o clinica medicala privata, pentru a beneficia de cele mai bune servicii medicale.

In ceea ce priveste timpul liber, batranii de la camin pot desfasura diferite activitati. Daca exista persoane pasionate de lectura, azilele dispun de propriile biblioteci, asa ca batranii pot alege sa citeasca diferite carti, in camera sau chiar afara pe una din bancile din curtea caminului, atunci cand timpul permite acest lucru.

Exista batrani moderni care aleg sa se mute la azil, si care sunt prieteni cu tehnologia, astfel ca stiu sa foloseasca telefonul mobil sau tableta. In cazul in care acestia atunci cand se muta la azil isi duc un smartphone sau o tableta, au posibilitatea de a se juca pe telefon sau pe tableta, iar astfel le va trece mult mai usor timpul.

La azil, se pot lega prietnii stranse intre batrani, iar acestia vor putea discuta despre lucrurile pe care le-au facut in tinerete, sau vor putea sa joace carti, sah, sau sa desfasoare diferite alte activitati, astfel incat timpul sa se scurga mai repede pentru ei.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca traiul intr-un azil de batrani nu este nici pe departe atat de greu precum ar crede unii.

Pentru multi batrani, azilul poate fi considerat raiul pe pamant, dat fiind faptul ca acestia beneficiaza de cele mai bune conditii, avand mancare, fiind spalati si curati, avand posibilitatea de a lega prietenii cu alte persoane de aceiasi varsta. Deci, traiul la azil este mai bun decat credeam.

0 Shares
You May Also Like