Ce culori si forme pot avea margelele din pietre semipretioase?

0 Shares
0
0
0

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Margelele din pietre semipretioase sunt unele dintre cele mai purtate bijuterii, fie ca sunt margele cubice, inimioare, lacrimi sau opturi, sau ca au dimensiuni de la 4 mm la 12 mm, margele din pietre semipretioase raman preferatele doamnelor.

Vom prezenta cateva dintre materialele si culorile acestor margele frumoase din pietre semipretioase: acvamarin, agat crazy, ametist, aragonit, aventurin portocaliu, sau verde, citrin, cuart cherry, sau cuart fumuriu, roz, cristal de gheata, goldstone albastru, sau rosu, granat, howlit alb, hematit, jad, ochi de tigru galben, verde, onix negru, opal roz, opalit, turcoaz albastru, turmalina multicolora. Cum alege un cumparator culoare potrivita?

Depinde foarte mult de ceea ce isi doreste clientul respectiv. Poate ca in primul rand, doreste sa asorteze margelele cu tinuta sau tinutele si ocazia sau ocaziile la care va participa.

Culorile pe care le au margelele sunt culorile pe care le au respectivele pietre semipretioase, pe care le-am enumerat mai sus, sunt atat de diverse si de frumoase, incat alegerea este foarte dificil de facut, de aceea clientele, in special, ale acestor magazine de bijuterii, de cele mai multe ori, intai admira, daca au timp, toate bijuteriile disponibile, pentru ca cu greu sa aleaga bijuteria preferata.

Vanzatorul trebuie sa aiba rabdare cu clientele, sa le recomande si sa le ajute sa faca o alegere in cunostinta de cauza.

Margelele au diferite modele, de dimensiuni mai mari sau mai mici, sunt de tip inimioare, cubice, opturi sau lacrimi. In privinta unor astfel de modele, alegerea se face mai ales in functie de ocazie, dar daca sunt oferite, modelele de tipul inimoare reprezinta un mesaj de prietenie, sau mai special, de iubire. Modelul cubic este mai atipic, dar are o simetrie frumoasa, la fel si modelul opturi. Modelul lacrimi este ca mesaj poate mai trist, sau poate semnifica dorul de cineva.

Margelele din pietre semipretioase reprezinta bijuterii pe care orice doamna sau domnisoara si le doreste pentru ocazii speciale, sau pentru orice ocazie, dar pot sa fie si cele mai frumoase cadouri cu ocazii diferite, pentru o mama, o bunica, o prietena, o colega.

Pentru ca gama de astfel de bijuterii este foarte variata, alegerea este mai dificila, insa in cele din urma, indiferent de alegere, vor constitui podoabe care vor infrumuseta si vor intregi aspectul feminin al oricaror posesoare.

Agata, ametistul, aragonitul, citrinul, granatul, howlit-ul, hematitul, jadul, onixul, opalul, turcoazul, turmalina sunt doar cateva dintre pietrele semipretioase care se folosesc in fabricarea margelelor, si dau acestora culoarea si alte proprietati specifice fiecarei pietre in parte, lucru pe care de obicei cele care le detin il cunosc si il studiaza mereu, pentru ca sunt pasionate de acest domeniu, al bijuteriilor si pietrelor pretioase, si doresc sa cunoasca si calitatile si puterile pe care le au aceste piese.

In consecinta, a alege o forma si o culoare pentru margele reprezinta nu este o alegere simpla, daca va doriti sa fie in conformitate cu cele cateva lucruri pe care le-am precizat in materialul de mai sus.

0 Shares
You May Also Like