Ce este un monitor Holter?

0 Shares
0
0
0

Ce este un monitor Holter?Monitorul Holter este un dispozitiv medical mic, alimentat de baterii, care masoara activitatea inimii, cum ar fi ritmul si ritmul. Medicul dumneavoastra va poate cere sa utilizati un Holter tensiune arteriala daca au nevoie de mai multe informatii despre cum functioneaza inima dumneavoastra decat ii poate oferi o electrocardiograma de rutina (EKG).

Douazeci si patru de ore de monitorizare Holter este un test continuu pentru a inregistra ritmul inimii dvs. timp de 24 de ore. Purtati monitorul Holter timp de 12 pana la 48 de ore pe masura ce va duceti la rutina zilnica obisnuita.

Acest dispozitiv are electrozi si conductori electrici exact ca un EKG regulat, dar are mai putini conductori. Poate afla nu numai rata si ritmul inimii, ci si cand simti dureri in piept sau se manifesta simptome de batai neregulate ale inimii sau aritmii.

Testarea monitorului Holter este, uneori, numita electrocardiografie ambulatorie. Exista si alte tipuri de dispozitive care pot fi utilizate pentru a masura activitatea inimii pentru perioade mai lungi de timp.

Cum functioneaza

Monitorul Holter este mic. Este putin mai mare decat un pachet de carti de joc. Mai multe conducte sau fire sunt atasate monitorului. Conductoarele sunt conectate la electrozi care mai apoi sunt plasati pe pielea pieptului cu un gel asemanator lipiciului. Electrozii metalici conduc activitatea inimii prin fire si in monitorul Holter, unde este inregistrata.

Purtati o husa mica in jurul gatului, care tine monitorul in sine. Este important sa tineti monitorul aproape de corp in timpul perioadei de testare pentru a va asigura ca citirile sunt corecte. Medicul va va arata cum sa reasigurati electrozii daca devin pierduti sau cad in timpul perioadei de testare.

Veti primi instructiuni care sa explice cum sa aveti grija de monitorul dvs. si ce sa faceti in timp ce il purtati. Este important sa evitati scaldatul, dusul si inotul in timp ce purtati monitorul.

Sunteti incurajati sa participati la activitatile dvs. normale in timpul testului holter de 24 de ore. Veti fi indrumati sa va inregistrati activitatile intr-un notebook. Acest lucru ajuta medicul dumneavoastra sa determine daca modificarile activitatii cardiace sunt legate de comportamentele si miscarile dumneavoastra.

Purtarea monitorului Holter nu implica niciun risc. Cu toate acestea, banda sau adezivii care ataseaza electrozii pe piele pot provoca iritarea usoara a pielii la unii oameni. Asigurati-va ca spuneti tehnicianului ca va ataseaza monitorul daca sunteti alergic la benzi sau adezivi.

Un test de monitorizare Holter de 24 de ore este nedureros. Cu toate acestea, asigurati-va ca inregistrati orice durere toracica, batai rapide ale inimii sau alte simptome cardiace pe care le aveti in timpul perioadei de testare.

Precizia testarii

Tineti monitorul Holter uscat pentru a va asigura ca acesta functioneaza corect. Faceti o baie sau un dus inainte de avea monitorul montat si nu aplicati lotiuni sau creme. Evitati activitatile care ar putea duce la umezirea monitorului.

Campurile magnetice si electrice pot interfera cu functia monitorului Holter. Evitati zonele de inalta tensiune in timp ce purtati monitorul. In cazul in care apar erori gresite sau false-pozitive, este posibil ca Holterul sa fie necesar sa fie aplicat din nou.

Intelegerea rezultatelor

Dupa ce perioada de testare recomandata a trecut, veti reveni la cabinetul medicului pentru a elimina monitorul Holter. Medicul va citi jurnalul de activitate si va analiza rezultatele monitorului. In functie de rezultatele testului, este posibil sa trebuiasca sa faceti mai multe teste inainte de a se face un diagnostic.

Monitorul Holter poate dezvalui ca medicamentul dumneavoastra nu functioneaza sau daca doza dumneavoastra trebuie modificata daca luati deja medicamente pentru un ritm cardiac anormal.

Este utila in special in detectarea ritmurilor anormale ale inimii care sunt nedureroase si necunoscute pentru dumneavoastra. Purtarea unui monitor Holter este nedureroasa si una dintre cele mai bune modalitati de a identifica potentiale probleme cardiace sau alte probleme.

0 Shares
You May Also Like