Ce trebuie sa stii inainte de a alege un pachet de web hosting?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii inainte de a alege un pachet de web hosting?Mai intai de toate trebuie sa stii ca inainte de a lansa un blog sau un site in mediul online, trebuie sa iti alegi un nume de domeniu, dar si un pachet de gazduire web, iar in continuarea acestui articol vei afla mai multe detalii care iti pot fi de mare ajutor.

Asadar, mai intai de toate vom incepe cu numele de domeniu. Acesta trebuie sa fie foarte inteligent ales, trebuie sa fie scurt, usor de citit, usor de pronuntat si totodata usor de scris.

Numele de domeniu ales trebuie sa aiba legatura cu ceea ce contine site-ul. Daca ai un site sau un blog despre piese auto, atunci cu siguranta trebuie ca si numele domeniului sa sugereze acest lucru.

Apoi, dupa ce vei alege si vei inregistra numele de domeniu va fi nevoie sa te orientezi spre un pachet de gazduire web. Inainte de toate insa, trebuie sa stii ca gazduirea web (Web Hosting in limba engleza) reprezinta acel spatiu care ii este alocat domeniului, si se foloseste pentru a stoca continutul de pe site.

In ceea ce priveste gazduirea web, trebuie precizat faptul ca exista diferite tipuri de gazduire web, insa cele mai importante dintre acestea sunt gazduirea partajata (shared hosting), serverul VPS, si gazduirea dedicata.

Gazduirea partajata este cea mai ieftina, insa site-ul va trebui sa imparta resursele unui server impreuna cu sute sau mii de alte site-uri. Serverul VPS este deja mai performant si nu mai presupune impartirea resurselor, insa are si preturi mai mari decat gazduirea partajata.

In ceea ce priveste gazduirea dedicata, acolo deja resursele sunt nelimitate si traficul este necontorizat, insa de precizat este faptul ca si pretul este mai mare pentru un asemenea pachet de gazduire web. Cel mai important lucru care trebuie precizat insa este acela ca pentru a avea un asemenea pachet de gazduire web sunt necesare cunostinte solide in domeniul programarii.

Atunci cand vrei sa iti alegi un pachet de web hosting trebuie sa te asiguri si ca firma de gazduire web iti va oferi suport tehnic 24/24, 7 zile din 7. Acest aspect este foarte important pentru ca nu se stie niciodata cand poate aparea o defectiune tehnica iar site-ul sa nu poata fi accesat. Pentru tine asistenta tehnica este extrem de importanta.

Cea mai buna idee ar fi aceea de a accesa diferite forumuri unde se discuta despre web hosting, iar astfel vei afla cele mai importante informatii despre calitatea serviciilor oferite de catre fiecare firma. Vei afla astfel tot ceea ce te va interesa, iar alegerea unei companii de web hosting nu ti se va mai parea o misiune chiar atat de dificila precum la inceput.

Ei bine, atunci cand iti doresti sa comanzi un pachet de gazduire web, dupa ce alegi firma de la care sa achizitionezi pachetul de gazduire, va trebui sa accesezi site-ul oficial al firmei pentru a putea sa faci comanda. De cele mai multe ori comanda se face online.

0 Shares
You May Also Like