Ce trebuie sa stim despre genurile musicale?

0 Shares
0
0
0

ce-trebuie-sa-stim-despre-genurile-musicaleAtunci cand intrati in magazinul muzica si va uitati la instrumentele muzicale probabil ca le asociati cu unele genuri muzicale. In acest articol ne-am decis sa va prezentam mai multe genuri muzicale.

Rock-ul este in general caracterizat de voci proeminente si de melodii produse de chitari, de tobe si de cele mai multe ori si de bass. De asemenea sunt mai multe stiluri de rock care utilizeaza si instrumente precum orga, pianul sau sitetizatoarele.

Rockul se va caracteriza printr-un sound mai greu si previzibil fapt care a sustinut dezvoltarea sa in mai multe genuri si subgenuri. La inceput rockul rezulta din combinatia de muzica country cu blues si apare ca un stil energetic rebel care cuprinde ritmuri usor de fredonat.

Muzica rock are originile in anul 1950 mai exact in era rock and roll-ului. Rock and roll a aparut in SUA la finalul anilor 1940 si a devenit foarte popular peste zece ani cand s-a raspandit in toata lumea si a dezvoltat mai multe subgenuri de rock.

Reggaeton este o forma de muzica dance care a cunoscut o mare popularitate in America Larina in anii 1990. Acest gen muzical s-a raspandit ulterior peste tot in anul 2000. Acest gen muzical combina mai multe influente din Jamaica din muzica reggae cu alte elemente. Aceasta muzica poate fi combinata si cu rappingul in spaniola. Stiul este asociat cu Panama pentru ca in aceasta locatie a devenit popular.

Chiar daca cuprinde influente din dancehall-ul jamaican si din hip hop, nu poate sa fie definit ca fiind varianta hispanica a acestor genuri de muzica pentru ca are ritmul sau ce se numeste dem bow.
Sunetul este produs cu ajutorul unor sintetizatoare, cu instrumente de percutie si cu chitari electrice sau cu alte instrumente electronice. Ritmurile sunt versatile si au ca si baza genuri cum ar fi merrengue sau bachata bolero.

Teme versurilor sunt diverse si incep de la cele care se refera la dans, petreceri, viata sau probleme actuale. Versurile au influente hip hop si la fel ca si in hip hop au existat controverse cauzate de versurile care promoveaza exploatarea femeilor dar sustinatorii afirma ca astfel de critici nu isi au locul pentru ca in realitate cantecele au versurile non violente.

R&B este un gen de muzica ce imbina influentele jazz si gospel sau blues si a fost interpretat de catre artistii afro americani. Acest stil a fost dezvoltat in 1940 si la primele manifestari a fost si unul dintre predecesorii muzicii rock.

Robert Palmer spune ca acest gen de muzica are toata gama care face referire la orice tip de muzica ce este compusa de populatia afro americana.

Termenul a aparut in anul 1947 si a fost inventat de Jerry Wexler ca si termen de marketing muzical din SUA.
In prezent acronimul utilizat pentru R&B se refera la viziunea moderna a genului soul si funk cu influente pop in special incepand din 1980.

Stilul pot este un gen muzica accesibil pentru toata lumea comparativ cu muzica clasica ce era accesibila numai elitelor din societate si este propagata de mas media comparativ cu muzica folk ce este promovara oral.

0 Shares
You May Also Like