De cate tipuri sunt depozitele?

0 Shares
0
0
0

De cate tipuri sunt depozitele?
Stim cu totii ca elementele esentiale existente in depozite sunt reprezentate de catre rafturi. Factorii care vor determina o varietate mai mare in ceea ce priveste tipurile si felurile de depozite de materiale si de produse sunt numerosi si o clasificare a acestora este foarte buna pentru a putea orienta alegerea unui tip de depozit adecvat pentru scopul urmarit si care este cel mai bun pentru conditiile concrete existente in intreprindere sau in respectiva unitate.

Deciziile care fac referire la modul in care sunt alese tipurile de depozite presupun si analizarea de catre un logistician a mai multor variante posibile.

Se vor selecta anumite tipuri si modul in care ele se combina si totul se va face in functie de ceea ce cer clientii, de politica firmei, de avantajele si de limitele pentru fiecare tip de depozit si de existenta pe piata a mai multor operatori de incredere care sunt specializati pentru oferirea unor servicii foarte bune de depozitare.

Depozitarea poate sa fie realizata si pe o perioada mai mare de timp dar exista si posibilitatea ca produsele sa fie numai in tranzit. De asemenea exista si mai multe aspecte care tin de domeniul legal sau de natura financiara si toate presupun si culegerea unor informatii sau gasirea unor alternative care vor permite integrarea cat mai eficienta a depozitelor din lantul logistic.

Deciziile care fac referire la alegerea unor tipuri de depozite implica si analizarea de care cei de la logistica a unor variante posibile.

Selectia unui tip anume si modul in care se combina aceste variante sunt influentate direct de catre caracteristicile pe care cererea o are, modului in care firma vede ideea de depozitare si totul trebuie sa fie in stransa legatura si cu limitarea spatiala a depozitului.

De asemenea pe piata pot sa fie si alti operatori de incredere care pot sa ofere servicii pentru depozitare si de aceea este bine sa luati in calcul cat mai multe oferte pentru a o gasi pe cea mai buna.

In functie de tipul de marfuri depozitate pot fi mai multe tipuri de depozite. Exista cele pentru marfurile generale care pot pastra o gama cat mai vasta de produse si cele specializate care au un anumit produs ori o anumita grupa de produse ce ofera conditii adecvate pentru caracteristicile specifice ale fiecarui produs in parte.

In functie de rolul pe care il indeplineste un depozit sunt mai multe tipuri de astfel de spatii de stocare. Depozitele de pastrare pentru perioade mai lungi care se mai numesc si depozite de stocare si care sunt specifice unei viziuni traditionale in ceea ce priveste rolul depozitelor.

Produsele se mentin in stoc pentru a fi asigurata in special coordonarea intre cerere si oferta si pentru a obtine economii de costuri.

Centrele de distributie sau depozitele de distributie sunt acele tipuri de depozite care pun accentul pe circulatia rapida pentru bunuri. Rolul lor sta in accelerarea miscarii marfurilor si in reducerea la minim a duratelor de depozitare. Pastrarea va avea doar un caracter temporar si marfurile vor porni mai departe.

0 Shares
You May Also Like