Cum a evoluat compania Apple?

0 Shares
0
0
0

Cum-a-evoluat-compania-AppleCompania Apple este cea mai cunoscuta companie la nivel mondial. Produsele emise de aceasta au o calitate foarte buna, iar cumparatorii sunt multumiti cu device-urile achizitionate.

Dar ce se intampla atunci cand apar defectiuni? Cel mai indicat ar fi sa mergeti la un service specializat in reparatii iPhone decat sa cumparati un nou device deoarece compania este in continua evolutie si dezvoltare, urmand sa scoata pe piata produse noi.

Acest lucru s-a vazut inca de la deschiderea companiei: Apple era o afacere care promitea si care a evoluat foarte mult, introducand pe piata primul ecran multitouch sau multitactil.

Cum a evouluat compania Apple? Foarte greu din cauza concurentei. Acest imperiu tehnologic a fost infiintat la 1 aprilie 1976 de Steve Jobs, Steve Wozniak si Ronald Wayne in scopul vinderii calculatorului personal Apple 1. Pana la sfarsitul anului 1980, compania Apple a avut foarte multi designeri de calculatoare si o variata linie de productie.

[adsenseyu1]

Apple I a fost urmat de Apple II si Apple III. Fondatorul companiei, Steve Jobs a fost convins ca toate computerele vor utiliza in viitor o interfata grafica. Asadar a inceput munca pentru Lisa si Macintosh, doua computere care aratau evolutia firmei si care prezentau o interfata grafica foarte dezvoltata. Chiar daca comercializarea computerului Lisa a fost un esec, Macintosh a avut un succes incredibil.

Acest tip de prototip a dat startul evolutiei companiei inca din anul 1980. Asadar, de atunci si pana in prezent, compania a tot evoluat, inovand in domeniul tehnologiei prin creearea primului laptop, primul ecran cu ecran tactil, dar si incercarea de smartphone din anul 1997 si devenirea unui titan al lumii tehnologice din prezent.

Asadar, la inceputul anului 1990 Apple dezvolta diferite platforme alternative. In acest mod Apple incepe sa lucreze impreuna cu diferite companii precum Motorola sau IBM in anul 1993. Scopul acestor companii mari a fost sa creeze platforme noi impreuna cu software-ul Apple.

In anul 1997 Apple a introdus pe piata iMac. Echipa de design al acestui prototip avea mai tarziu sa faca designul celor mai bine vandute device-uri Apple: iPod si iPhone. Cu aceste noi inovatii cifra de afaceri Apple a crescut considerabil.

[adsenseyu1]

In acest an, compania a avandut aproape 800 mii de unitati doar in primele cinci luni de la lansare. Ulterior, compania a imbunatatit tot ceea ce insemna iMac si a adus micul calculator la un alt nivel. Acelasi lucru s-a intamplat si cu iPhone si iPad.

Intre anii 2005 – 2016 compania Apple si-a ridicat cel mai mult cifra de vanzati. In anul 2010 compania Apple a lasat prima tableta iPad, dar smartphone-urile detin un loc fruntas in domeniul vanzarilor.

Acestea indeplinesc simultan rolul a multor aparate sau dispozitive mobile, printre care se numara functii precum: telefon mobil (iPhone-ul indeplineste functiile pe care le indeplineau si telefonanele clasice), aparat de navigatie GPS, browser de Internet, dictionare electronice, e-Reader si asa mai departe.

Apple a devenit cea mai valoroasa companie in anul 2012 fiind estimata la valoarea de 623 miliarde de dolari. Aceasta a depasit si compania Microsoft care a fost evaluata in anul 1999 la 620 miliarde de dolari.

0 Shares
You May Also Like