Cum se folosesc si se intretin usile de garaj?

0 Shares
0
0
0

Cum se folosesc si se intretin usile de garaj?Mentenanta pentru usile de garaj va fi descrisa in general pe instructiunile pe care  le primim de la producatorii lor si in general reprezinta verficarile periodice facute pentru o functionare corecta, inspectia vizuala a  a componentelor si subansamblelor dar si lubrificarea acolo unde este cazul, pe care ar trebui sa le faceti la perioadele care sunt recomandate pentru a putea fi siguri ca  aveti o usa functionala si corect intretinuta.

Usile de garaj pot sa cauzeze accidente si daune ale proprietatii, inclusiv daune majore supra usii in mai multe moduri.

Cele mai multe dintre cauzele care implica ranirea sunt cele care implica usile care sunt slab intretinute si uneori stricate, punctele de rezistenta defecte, forta incorect setata pentru deschizatoarele electrice sau pentru motoare si incercarile de a repara usa facute de persoane care nu sunt profesioniste in domeniu, fara a avea instrumentele corespunzatoare si fara a avea cunostintele necesare, ori destinderea in mod necontrolat a arcului pentru tensiune existent la sistemele de arcuri cu extenise.[adsenseyu1]

Usile de la garaj care au arcuri rupte ori arcuri de putere neadecvata pot sa se rupa. Mai multe detalii pe Gunther-Tore Romania.

Pentru ca masa efectiva a usii creste in timp ce sectiunile sale se transfera pe verticala si pe orizontala in functie de cum au dispunerea dar si de sistemul de inchidere si deschidere a lor, in timp pot sa accelereze degradarea si la final stricarea completa a respectivei usi in special in cazul in care aceasta nu e inspectata frecvent si nu beneficiaza de o mentenanta completa.

Spre exemplu usile de garaj care au deschidere verticala in cadere libera din cauza arcurilor  rupte pot sa cauzeze raniri grave ori chiar decesul pentru anumite situatii.

De aceea noi va recomandam sa verificati macar din luna in luna sistemul complet al usii precum si punctele sale foarte expuse la degradare in timp pentru  a putea sa mentineti siguranta ansamblului in sine dar si siguranta fizica personala si a familiei.

[adsenseyu1]

Sectiunile sau rollerele din cadrul unei usi de garaj sunt pucte de ciupire ce pot sa afecteze siguranta persoanelor care manipulaeaza aceste usi si va recomandam sa nu lasati copii in apropierea acestor usi de garaj in miscare.

Pentru usile de garaj care sunt operate manual, manerele se vor monta pe verticala pentru o buna orientare a mainii atunci cand miscam usa.

Mecanismele pentru inchiderea sau deschiderea usilor pot sa fie trase sau impinse pe o usa de la garaj cu o forta suficient de mare in asa fel incat acestea pot sa cauzeze raniri grave sau moartea daca oamenii ori animalele sunt prinse in ansamble in timp ce functioneaza.

Toate deschizatoarele moderne vor fi echipate si cu setarile de forta care fac ca usa sa intre in miscare inversa atunci cand este detectata o rezistenta care i se opune in timp ce incearca sa se deschida sau sa se inchida usile de garaj sunt prevazute si cu sistemul denumite safety eyes facute din mai multi sezori care au rolul de a preveni inchiderea in momentul in care usa e obstructionata.

0 Shares
You May Also Like