Cum alegi draperiile si perdelele pentru interiorul locuintei?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi draperiile si perdelele pentru interiorul locuintei?Indiferent de faptul ca ai de gand sa renovezi tot interiorul locuintei, sau simti doar nevoia unei mici schimbari, trebuie sa iti indrepti atentia spre perdele si draperii in momentul in care vrei ca locuinta ta sa aiba un aer nou.

In cazul unei renovari totale a locuintei, atunci totul se va schimba radical, de la obiectele de mobilier din interiorul locuintei, pana la culoarea zugravelii si culoarea covorului. Toate aceste elemente ar trebui sa se asorteze intre ele, pentru ca interiorul locuintei sa fie unul de vis.

In cazul in care iti doresti doar o mica schimbare, atunci poti doar sa iti zugravesti peretii si sa inlocuiesti perdelele si draperiile, care au rolul de a completa spatiul unei camere, iar din acest motiv trebuie sa alegi cu foarte mare grija aceste accesorii pentru ferestre.

Dupa cum am mai spus, culorile acestor accesorii pentru ferestre trebuie sa se asorteze perfect cu toate celelalte obiecte din interiorul camerei, inclusiv cu culoarea in care sunt zugraviti pereti. De fapt, in functie de zugraveala aleasa in locuinta, si in functie de covor si obiectele de mobilier, iti vei alege si perdelele si draperiile.

In functie de culorile pe care le alegi pentru aceste accesorii ale ferestrelor, vei putea sa iti alegi o multime de modele, care cu siguranta vor oferi un aspect minunat locuintei tale.

Mai intai de toate, trebuie sa stii faptul ca peretele cu fereastra, ar fi de preferat daca s-ar putea sa ramana cat mai liber, pentru ca astfel se va crea senzatia ca spatiul din interiorul locuintei este mai mare.

In cazul in care ai camerele mici, atunci ar fi bine sa incepi sa iti indrepti atentia spre perdele fine, care sa fie aproape invizibile, sa aiba culoare deschisa, iar in ceea ce priveste draperiile, acestea trebuie sa fie cu doua nuante mai inchise decat perdelele.

In cazul in care spatiul din interiorul locuintei tale este mai mare, atunci iti poti indrepta atentia si spre culori inchise, iar in cazul in care vei alege o combinatie intre o perdea simpla fina, de culoare crem, si draperii grele de culoare violet, atunci aceasta alegere se poate dovedi a fi una foarte inspirata, mai ales in cazul in care aceste accesorii se asorteaza perfect cu restul incaperii.

Ce este foarte important de stiut, este faptul ca draperiile si perdelele este obligatoriu sa urmareasca aceiasi linie, materialele din care acestea sunt confectionate trebuie sa se potriveasca, iar in ceea ce priveste nuantele lor, acestea trebuie sa fie foarte apropiate, sau sa fine intr-un contrast frumos.

Aceste accesorii pe care le alegi pentru dormitor, trebuie sa ofere un aer intim, asa ca te poti gandi la draperii din bumbac, iar in ceea ce priveste perdelele poti sa optezi pentru un material moale si fin.

Pentru bucatarie, poti sa iti indrepti atentia spre culori mai deschise, pentru ca de obicei locul in care familia se aduna la masa este bucataria, iar acolo este nevoie de lumina.

In bucatarie poti avea draperii scurte si crete, dintr-un material mai gros, cu motive inflorate sau chiar cu dungi, iar perdelele pot sa fie inlocuite cu o jaluzea de culoare mata.

0 Shares
You May Also Like