Cum alegi un robinet calorifer pex

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un robinet calorifer pexPentru ca instalatiile de incalzire si cele de apa sa functioneze optim pe termen lung trebuie sa ne asiguram ca intregul sistem este realizat corect, folosind elemente de calitate si produse certificate: centrala este buna, teava de pex, caloriferul cel mai potrivit, robinet calorifer pex etc. Robinetii se numara printre componentele care tind sa fie cumparate pe ultima suta de metri si fara o evaluare atenta.

In randurile urmatoare abordam cateva dintre aspectele importante in alegerea robinetilor pentru calorifere, dar si despre modul lor de functionare.

Cum alegem un robinet calorifer pex?

Inainte de toate, modelele de robineti se aleg in functie de tevi si de materialul din care acestea sunt realizate. Daca tevile sunt din PEX, puteti cauta robinet calorifer PEX, iar daca accesati shop-einstal.ro, magazin profesionist de instalatii, veti gasi diverse modele de robineti tur retur pentru teava PEX. De regula, astfel de robineti se gasesc la set si au accesoriile incluse, cum ar fi racordul eurocon. Rolul racordului este de a oferi siguranta in functionarea instalatiilor si de a contribui la randamentul acestora.

Din ce este facut un robinet calorifer pex?

Un robinet calorifer PEX este realizat din metal (de exemplu alama), iar capacul din material plastic rezistent. Setul contine robinet calorifer pex tur, robinet calorifer pex retur, si doua piulite cu racord eurocon. Este bine sa achizitionati aceste produse de la producatori de renume in bransa, cum sunt cei de la Tiemme Italia.

Alte tipuri de robineti: Robineti termostatati

Robinetii cu termostat sau termostatati sunt utili atunci cand va doriti sa aveti controlul individual al functionarii fiecarui corp de incalzire. Aceasta solutie este avantajoasa deoarece puteti obtine confort sporit prin adaptarea temperaturilor in functie de necesitatile din fiecare camera. In plus, reprezinta si o modalitate de a economisi energie si implicit bani.

Modul de functionare al robinetului termostatat este simplu si se bazeaza pe un senzor special, plasat in capul de reglaj. Acest senzor se dilata respectiv contracta corespunzator cresterii sau scaderii temperaturii, actionand prompt ventilul de pe corpuul de incalzire si astfel controland debitul de agent termic.

Persoanele care aleg sa-si incalzeasca locuintele prin folosirea caloriferelor cu robineti termostatati isi pot adapta cheltuielile pentru incalzire la bugetul de care dispun prin limitari ale functionarii caloriferelor in camerele neutilizate si pe diverse perioade de timp, fara sa fie necesare debransari. Reglarea temperaturii se face usor si precis prin intermediul capului rotativ.

Un alt beneficiu demn de mentionat este dat de faptul ca se poate alege un regim de functionare a caloriferelor cu protectie impotriva inghetului, care poate fi important pentru perioada in care nu se doreste incalzirea spatiilor respective.

Atunci cand montati si utilizati robinetii termostatati trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte: robinetul se monteaza dupa spalarea in prealabil a instalatiei, robinetul se monteaza in pozitie orizontala si nu verticala, robinetul se fixeaza pe pozitia fulgului de nea atunci cand se aerisesc camerele, capul termostatat se poate curata cu detergenti neutri.

Daca centrala termica beneficiaza de termostat, robinetii termostatati nu sunt necesari, reglarea temperaturii facandu-se din termostat.

0 Shares
You May Also Like