Cum functioneaza asigurarea auto?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza asigurarea auto?
Toti cei care detinem un autovehicul ne dorim sa putem pune mana pe un rca auto ieftin. Desigur, ne putem documenta, putem analiza diferitele oferte pe care companiile de asigurari le propun sau putem face rost de un rca auto ieftin apeland la Rcaautoieftin.ro.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cum functioneaza o asigurare auto.

Daca detineti o masina proprie, probabil ca stiti deja cate ceva despre cum functioneaza o asigurare auto. Totodata, este foarte posibil sa fi auzit termenii deductibil si premium. Insa, puteti intelege intr-adevar diferitele parti ale unei polite de asigurare auto si stiti cum sa alegeti cea mai buna acoperire?

In Statele Unite ale Americii, nu mai putin de 47 de state cer soferilor sa aiba cel putin un tip de asigurare auto, asa ca este o idee buna ca acestia sa cunoasca ceea ce cere legea si care sunt tipurile aditionale sau optionale de acoperire care ii protejeaza in caz de accident.

[adsenseyu1]

Inainte de a cumpara o asigurare auto, trebuie sa luam in considerare o varietate de factori in care se includ tipul masinii, istoricul de conducere si suma de bani pe care suntem dispusi sa o platim. Intelegerea notiunilor de baza in ceea ce priveste asigurarea auto ne va da incredere ca polita de asigurare pe care o alegem va avea grija de nevoile noastre in cazul unui accident.

Haideti sa vedem care sunt principalele tipuri de asigurare auto.

Orice sofer are nevoie de o asigurare auto. De fapt, in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana acest lucru este obligatoriu prin lege. Atunci cand cumparam o asigurare auto, cumparam ceea ce se numeste polita. Aceast polita se bazeaza pe o varietate de factori in care sunt inclusi tipul de masina si tipul de asigurare pe care il dorim.

Politele de asigurare auto sunt, de fapt, un pachet cu diferite tipuri de acoperire. Primul pas in intelegerea politelor de asigurare auto este acela de a invata diferitele tipuri de acoperire pe care companiile de asigurari le ofera. O parte din aceasta acoperire poate fi solicitata de catre lege, altele pot fi doar optionale.

[adsenseyu1]

Asigurarea de raspundere civila (RCA) – acest tip de acoperire plateste pentru vatamarile corporale provocate in timpul unui accident si daunele materiale ale altora. Vatamarile corporale includ costurile medicale, durerea si suferinta precum si salariile pierdute. Daunele materiale includ obiectele deteriorate si automobilele distruse. Aceasta acoperire palteste, de asemenea, costurile de judecata.

Asigurarea de coliziune – acest tip de acoperire plateste daunele provocate automobilului nostru, daune rezultate in urma coliziunii cu un alt automobil sau cu alte obiecte (garduri, pereti etc.).

Asigurarea multilaterala – acest tip de acoperire plateste pentru pierderea sau deteriorarea autovehiculului asigurat, daune ce nu sunt produse in timpul unui accident. Tipul de daune pe care o astfel de asigurare le include sunt: pierderile provocate de un incendiu, vant, grindina, inundatii, vandalism sau furt.

Asigurarea medicala – plateste costurile medicale, indiferent din vina cui s-a produs accidentul, atata vreme cat accidentul este unul auto. Pentru mai multe detalii despre cum puteti achizitiona un rca auto ieftin accesati www.rcaautoieftin.ro.

0 Shares
You May Also Like