Cum instalam centralele termice?

0 Shares
0
0
0

Cum instalam centralele termice?Lista de afisare a intretinerii este probabil cosmarul cel mai de temut al oricarui roman. Ziua in care sunt afisate listele de plata, este una pe cat de asteptata, pe atat de neplacuta.

Costurile mari ale combustibilului necesar prepararii agentului termic determina migrari in masa ale romanilor spre utilizarea din ce in ce mai frecventa a centralelor individuale de apartament.

Si cum piata de profil este invadata de o multitudine de centrale ieftine, dupa obtinerea acordului de debransare de la reteaua comuna, si dupa obtinerea autorizatiei de instalare a centralei termice, orice individ porneste in cautarea produsului dorit, menit sa reduca pe cat posibil costurile alocate incalzirii.

Odata intrati in focul cautarilor, scopul primordial devine alegerea unei centrale ieftine , dar care sa ne  multumeasca si din punct de vedere tehnic, nu numai din punct de vedere financiar.

Unii dintre noi poate avem si cunostintele necesare instalarii unui astfel de produs, in vreme ce altii sunt  nevoiti sa astepte interventia personalului specializat in montarea acestor elemente. Totusi, nu strica sa cunoastem ideile de baza, cele care practic sunt definitorii in cazul instalarii unei centrale termice de apartament.
[adsenseyu1]

Este important sa stim in prima faza care sunt distantele minime de amplasare a acestor game de produse, ce pot varia de la model la model, insa care in definitiv asigura acelasi lucru, si anume buna functionalitate a centralei termice. In scopul bunei ventilatii, intotdeauna inaltimea peretelui pe care va fi pozitionata centrala va fi divizat in portiuni bine stabilite, care sa permita aerisirea eficienta a locului in care aceasta urmeaza a fi montata.

In functie de inaltimea centralei, va urma ca ulterior sa lasam un spatiu de aproximativ 70- 80 de centimetri dedesubtul si deasupra ei, iar in lateral vor fi considerate distante minime de aproximativ 10 centimetri. Centrala va fi ulterior montata pe perete cu ajutorul setului de fixare cu care aceasta este dotata, insa o atentie deosebita trebuie acordata modului in care sunt amplasate diblurile de sustinere si modului in care sunt facute legaturile centralei, in momentul decopertarii acesteia de carcasa metalica.

Un criteriu important este si reteaua de alimentare la energie electrica, unele modele specificand in mod concret care este nivelul de alimentare in ai carui parametri pot beneficia de o functionare propice, acesta fiind de cele mai multe ori incadrat la 220 V. Pentru aceasta este recomandata folosirea unui intrerupator special, care sa beneficieze de sistemele de protectie impotriva supraincarcarii (datorata poate numarului mare de utilizatori ai retelei electrice), sau impotriva supraincalzirii.

Impamantarea este necesara, centrala termica fiind un element ce functioneaza pe baza energiei electrice, iar legaturile facute intre cele doua obiecte, trebuie sa fie efectuate de catre o persoana specializata, pentru a preintampina eventualele avarii ce pot surveni la nivelul retelei electrice.

In mod normal este indicat sa evitam amplasarea centralei termice in zone cu umiditate foarte mare, insa acest lucru poate fi evitat prin folosirea unui dezumidificator, in ipoteza in care umiditatea camerei nu este excesiva. Tocmai de aceea poate montarea centralelor termice in bai este majoritar interzisa, existand putine cazuri acceptate, si acestea insa doar in urma unor verificari foarte riguroase.

[adsenseyu1]

Recomandarea producatorilor se refera la instalarea acestor produse de catre firme si persoane specializate si autorizate, a caror experienta isi poate spune cuvantul in mod hotarator in ceea ce priveste functionarea centralelor la parametrii de calitate descrisi in cartile tehnice de produs.

In cazul in care nu v-ati hotarat asupra unui model, site-ul www.centraleieftine.ro va poate ajuta in luarea unei decizii. In functie de conditiile de amplasare, de disponibilitatea financiara, sau doar de gusturile fiecaruia, puteti alege din  multitudinea de modele prezentate de catre firma Centraleieftine.ro, centrala termica potrivita locuintei si dorintelor dumneavoastra.


Alte stiri actuale :

1. Cartierul Astra va fi alimentat direct de motoare termice în cogenerare
2. Ajutoare de încalzire extinse
3. Investitie de 2,4 mil. lei pentru reabilitarea teatrului din Brasov
4. Incompatibilitati ANI pe lânga lege
5. Întreruperi energie electrica de mâine
6. RADET opreste apa calda

0 Shares
You May Also Like