Cum portejam mai bine rafturile de paleti?

0 Shares
0
0
0

Cum portejam mai bine rafturile de paleti?Un depozit si un centru de distributie uneori pot deveni haotice si de aceea ideal este sa aveti si solutii cu care sa puteti sa preveniti distrugerea sau stricarea rafturilor sau a obiectelor care se afla pe acestea si toate aceste solutii previn si accidentarea persoanelor care lucreaza in respectivul deposit, dar si cresterea costurilor inutile.

Pentru spatiile inchise unde sunt rafturi paleti si in care este necesar sa fie manevrate unele echipamente grele si voluminoase sau unde sunt diverse marfuri cu greutati mari pot sa apara unele accidente care vor genera pagube substantiale.

Chiar si atunci cand angajatii de pe stivuitoare sunt foarte buni soferi, mai apar si accidente in momentl in care masinile ating si lovesc rafturile. In astfel de accidente, din cauza greutatii masinii raftul va fi cel afectat. In general raftul nu se va darama la primul contact, dar ii va fi afectata considerabil structura de rezistenta caz in care cu timpul daca problema nu se remediaza pot sa apara si alte accidente cum ar fi prabusirea acestui raft pe oameni sau pe utilaje.[adsenseyu1]

Exista mai multe moduri prin care aveti posibilitatea de a preveni aceste accidente si de a minimiza toate daunele ce pot sa apara in urma unui accident. In primul rand se recomanda sa instruiti persoana care va manipula stivuitorul si acest lucru este foarte important deci nu il treceti cu vederea. Soferii care conduc stivuitoare vor trebui sa urmeze si un curs de siguranta.

De asemenea soferii trebuie sa fie foarte bine instruiti in ceea ce privesc normele si regulie de siguranta ce se vor aplica pentru rafturi, pentru limitele stivuitoarelor dar si pentru mentenanta.

Este important sa beneficiati de o vizibilitatea foarte buna in depozit. Atunci cand soferii de pe stivuitoare au o vizibilitate foarte buna vor putea sa lucreze in deplina siguranta cu aceste rafturi. O lumina optima va ajuta la evitarea situatiilor neplacute si va da soferilor posibilitatea de a merge pe culoare fara sa se loveasca de ceva.

De asemenea oglinzile cu unghiuri largi trebuie montate nu doar pe stivoitor ci si la capetele culoarelor pentru ca astfel sa poata oferi soferilor o capacitate foarte buna de a percepe zonele si de a se deplasa fara sa faca accidente.

[adsenseyu1]

Un raft de paleti suporta in timp mai multe uzuri. Putem vorbi aici despre accidente in care raftul e lovit de masina, despre sustinerea unor obiecte mai grele decat este recomandat, despre angajatii care se urca pe ele sau chiar si despre conditiile de utilizare normala ce implica oricum presiune si de aceea se recomanda ca rafturile sa se verifice la anumite intervale de timp.

Va trebui sa fim siguri ca structura pe care o au rafturile este foarte buna si ca nu exista traverse sau rame deteriorate.

Un raft nu va trebui sa se incarce mai mult decat indica si capacitata sa de stocare si, de asemenea inainte de a monta raftul, va trebui sa se verifice si starea in care se afla bucata de podea pe care raftul se va amplasa.

Piesele distruse trebuie inlocuite sau trebuie reparate imediat.

0 Shares
You May Also Like