Hrana vacutelor

0 Shares
0
0
0

Hrana vacutelorDaca ai ferma, trebuie sa ai si conditii de crestere a animalelor. Trebuie sa ai pasune, adaposturi moderne si aparate de muls vaci. Acestea sunt conditii obligatorii pentru fermierii care traiesc in Romania. Aceste standarde sunt impuse de Uniunea Europeana si trebuie respectate.

Aparate de muls vaci la preturi convenabile poti gasi pe site-ul  http://www.aparatedemuls.blogspot.com. Aici vei gasi cu usurinta aparate de muls pe masura asteptarilor tale.

Ca si fermier, trebuie sa te asiguri ca vacile pe care le cresti beneficiaza de suficienta hrana. Aceasta este un aspect important atat pentru sanatatea animalelor cat si pentru productia de lapte. Nu doar fermierii cu zeci de vacute trebuie sa se ingrijeasca de hrana acestora, ci si oamenii care cresc chiar o singura vaca. Motivele sunt aceleasi.

[adsenseyu1]

Vacile pot fi hranite cu diverse tipuri de nutreti. Un prim tip ar fi acela constituit din fibroase. In aceasta categorie intra finuri, coceni sau paie, lucerna, trifoi si multe altele. Finurile  sunt administrate in functie de varsta si starea animalului, fie ca atare, fie macinate.

Un alt tip de nutret il reprezinta nutreturile concentrate. Porumbul, de exemplu este cel mai folosit tip de nutret concentrat. El are o mare valoare energetica si un continut ridicat de amidon si grasmi. El poate fi dat animalelor  in functie de varsta. Daca au intre 0-6 luni, animalele primesc boabe macinate.

Vacutele care au intre 6 si 18 luni, primesc ca si hrana porumb stiulete macinat, iar restul primesc porumb siloz care poate fi amestecat cu diverse leguminoase cum ar fi mazarea sau soia. In aceasta categorie de nutreti mai includem si orzul si ovazul, alimente preferate de vacute, dar si taratele de grau, soia sau srotul de floarea soarelui care sunt bogate in proteine.

O ultima categorie de nutreti sunt nutreturile suculente. Aici intra alimentatia vacilor cunoscuta sub denumirile de meleasa, radacinoase, borhoturi sau bostanoase. Acestea sunt foarte importante pentru alimentatia vacutelor si sporesc productia de lapte.

In plus, mai pot fi date vacutelor si anumiti aditivi furajeri, cum ar fi clorura de sodiu, creta furajera, fosfatii furajeri sau faina de oase.
Aceasta hrana trebuie administrata in cantitati rezonabile, astfel incat sa nu afecteze in nici un fel sanatatea vacilor. Regimul alimentar al vacilor variaza de la animal la animal, de multe ori. Sunt vaci care se imbolnavesc de la lucerna verde, sfecla rosie, porumb verde. Asadar ele trebuie urmarite si hranite in functie de ceea ce le face bine.

[adsenseyu1]

Daca ai acasa o vacuta, sau mai mult, daca esti proprietar de ferma de vaci, tine cont de modul de viata al acestora. Trateaza-le cu drag, cu blandete, ofera-le o alimentatie sanatoasa, conditii de adapost moderne si rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Nu poti sa ai o productie de lapte din care sa scoti profit, daca nu respecti animalul asa cum se cuvine. Tatandu-le frumos, vacutele vor da lapte mult si durata lor de viata va fi mai lunga.

Investeste in afaceri precum ferma de vaci si vei vedea ca profitul va fi unul pe masura asteptarilor. In plus, poti beneficia de fonduri europene cu ajutorul carora sa iti desfasori activitatea in cele mai moderne conditii.

Alte stiri actuale :

1. „Agricultura ?i Dumnezeu ne salveaz?!”
2. Placinta dulce cu branza de vaci
3. Primul lot de 6000 de vaci din rasa B?l?ata Româneasc? va pleca spre China
4. O nou? ras? de vaci de carne, pariul agricultorilor români
5. Constantin: Mai mul?i investitori chinezi negociaz? cump?rarea unor ferme de vaci

0 Shares
You May Also Like