Inlocuirea sistemelor traditionale cu panouri solare

0 Shares
0
0
0

Indiferent de anotimpul in care suntem, ai nevoie de apa calda intr-o locuinta sau intr-o cladire business tot timpul.  Iti recomandam sa intrii pe Panouri Solare.com pentru a vedea cele mai bune solutii de montare a panourilor solare la preturi competitive si doar pentru cele mai moderne sisteme de genul acesta.

Fie ca ai nevoie sa incalzesti o incinta, sa folosesti apa menajera sau sa incalzesti apa din piscina sau din diverse bazine, panourile termice sunt cea mai eficienta metoda de incalzire. Daca vrei sa iti produci energie singur si sa scazi totodata si costurile de intretinere, click aici.

Pana nu demult oamenii erau foarte reticenti in ceea ce priveste instalarea de sisteme cu panouri solare, inclusiv de sisteme termice. Fiind obisnuiti cu sistemele clasice de incalzire, cu mai multi combustibili spre exemplu lemne sau gase, sau cu ajutorul regiilor autonome de incalzire centralizata, consumatorii au fost foarte ezitanti in apelarea la panouri termice.

In ultima vreme dorinta de a reduce costurile pentru utilitati si grija fata de mediul inconjurator au deschis si viziunea romanilor spre tipul acesta de panouri solare. Pentru ca beneficiile sunt resimtite din primele luni inca de la instalare sunt tot mai multe persoane interesate de astfel de panouri.

De asemenea oamenii au devenit mult mai constienti si de modul in care resursele regenerabile gratuite pot sa fie folosite si au inteles avantajele pe care le ofera panourile solare pe termen mediu, scurt si lung.

Importanta panourilor in inlocuirea sistemelor clasice de incalzire este de fapt eficienta. Cat de eficiente sunt de fapt panourile termice? Aceasta este una dintre primele intrebari pe care toti cumparatorii le pun cel putin o data. Am scris mai multe despre eficienta lor si in alte articole si puteti gasi o serie de detalii importante si in linkurile mentionate anterior.

Este important ca in prezent este folosita tehnologie de ultima generatie. Modelele foarte vechi de panouri solare termice acopera necesarul de agent termic diferit tinand cont de fiecare anotimp. In functie de modul de a intretine panourile si de modul de instalare panourile pot ajunge pana la o productie de 100% pe timpul verii si de pana la 60% in perioada de primavara si toamna.

Pe timpul iernii panourile au o eficienta redusa. Instalarea facuta in mod necorspunzator, de persoane nautorizate si intretinerea gresita si-au spus mereu cuvantul. Tehnologiile de ultima generatie schimba cu mult lucrurile.

Au aparut sisteme cu panouri solare pe baza unor tuburi vidate si modul de instalare realizat bine cu ajutorul instalatorilor acreditati si cu echipamente specialziate au generat functionarea cu eficienta sporita in timpul iernii a tuturor panourilor solare termice.

Suprafata corespunzatoare este foarte importanta. Este important atunci cand sunt alese panouri solare termice sa avem si suprafata dorita. Cu cat cantitatea de agent termic este mai mare cu atat si dimensiunile panourilor solare necesera sunt mai mari.

Daca ai o suprafata mare care va trebui sa fie incalzita si iti doresti o temperatura ambianta ridicata atunci vei avea nevoie de mai multe panouri solare.

0 Shares
You May Also Like