Obiceiuri funerare in Spania

0 Shares
0
0
0

Obiceiuri funerare in Spania
O firma de transport decedati ne prezinta obiceiurile funerare din Spania.

Nu exista nici un remediu pentru nastere si moarte, decat sa ne bucuram de intervalul de timp, a scris filozoful nascut in Spania, George Santayana. Moartea este una dintre putinele constante ale vietii care pot sa loveasca oricand si oriunde.

Oamenii care locuiesc in Spania si chiar si cei care vin in vacanta ar trebui sa fie constienti de obiceiurile din jurul mortii, aici in Spania, precum si unele dintre modalitatile in care va puteti pregati pentru o moarte in prealabil.

In Spania, moartea unei persoane iubite este tratata diferit decat este tratata in alte tari, cum ar fi Marea Britanie, de exemplu. Funeralele din Spania se produc, de obicei, in decurs de 24 de ore de la moarte, in timp ce funeraliile in Anglia si alte locuri ar putea fi tinute trei sau mai multe zile. Aceasta perioada poate fi extinsa (daca familia doreste sa astepte ca rudele sa soseasca din strainatate, de exemplu), dar inmormantarea are loc de obicei rapid.

Odata ce se produce o moarte in Spania, trebuie urmat un anumit protocol. In primul rand, autoritatile corespunzatoare trebuie sa fie informate. Daca moartea survine intr-un spital sau in alta unitate de ingrijire, acest lucru se va face automat. Daca nu, politia locala trebuie sa fie chemata. Ei, la randul lor, il vor anunta pe Judecatorul criminalistic, care va fi chemat sa vina la locul mortii pentru a autoriza indepartarea corpului.

De asemenea, medicul persoanei decedate ar trebui sa fie informat despre moarte. In mod normal, nu este necesara o autopsie daca nu exista nici o indoiala cu privire la cauza mortii. Este extrem de important sa va amintiti ca odata ce semnati orice documentatie care vi s-a dat, chiar si de politie, sunteti legat de directorul funerar.

Daca sunteti supus la presiuni in vreun fel, spuneti autoritatii in cauza, chiar politiei, ca doriti ca directorul funerar la alegere sa se ocupe de toate chestiunile.

Gandindu-ne inainte, exista modalitati prin care puteti scadea nivelul de stres pe care il determina moartea  celor dragi, prin planificare. Este modalitatea rationala de a va asigura ca dorintele dvs. sunt respectate si ca familia dvs. nu este obligata sa ia decizii importante sub presiune.

Acest lucru este deosebit de important atunci cand traim in Spania, unde, dupa cum am discutat mai devreme, cultura funeraliilor poate fi foarte diferita de cea obisnuita si limba ar putea fi, de asemenea, o bariera.

Pre-planificarea ofera, de asemenea, o modalitate prin care va puteti proteja de preturile din ce in ce mai mari ale serviciilor funerare.

Nu va grabiti sa semnati vreun document. Asigurati-va ca stiti ce semnati inainte sa cadeti in capcane.

REPATRIATIA UNUI DCEDAT

Daca rudele cer ca acesta sa fie repatriat in tara de origine, acest lucru trebuie sa fie comunicat medicului curant, atunci cand certificatul de deces este finalizat. Daca un corp urmeaza sa fie repatriat, pasaportul trebuie pastrat impreuna cu corpul, deoarece nu poate trece frontierele internationale sau sa zboara fara el.

Repatrierea poate fi acoperita de asigurarea de calatorie sau de viata. In acest caz, compania de asigurari va face aranjamentele.

Un corp poate fi incinerat in Spania si cenusa trimisa in tara de origine. Cenusa trebuie sa fie insotita de un certificat.
Ambasadele si consulatele pot oferi consultanta, dar nu asistenta financiara in ceea ce priveste repatrierea.

0 Shares
You May Also Like