Pe ce principiu functioneaza electrostimularea?

0 Shares
0
0
0

Pe ce principiu functioneaza electrostimularea?Principiul electrostimularii este dat de electrozii pozitionati pe piele care trimit mici impulsuri pentru a obliga muschii sa se contracte. Chiar daca aparatul nu va actiona asupra pierderii in greutate, totusi va ajuta la lucrarea muschilor, deci se va ajunge la pierderea grasimii si remodelarea siluetei. Pentru a operatiunea sa fie realizata se folosesc paduri electrostimulare.

Dupa trei sedinte pe saptamana, rezultatele vor fi vizibile cu usurinta; fesele si coapsele vor fi mai ferme, iar celulita va mai disparea prin efectul drenant pe care il are aparatul. Pentru o optimizare realizabila, trebuie totusi respectat un regim alimentar potrivit in paralel. Se poate folosi si aparatul singur, fara a face sport, insa in acest caz rezultatul este limitat – tonifierea va fi destul de scazuta.

Cu toate acestea, nu trebuie sa visati cu ochii deschisi laa miracole. Pentru a lucra musculatura cu adevarat, este nevoie de o varietate de miscari si contractii pe care eletrostimularea nu le poate realiza singura, chiar si cu multi electrozi.

O singura exceptie exista pentru folosirea electrostimularii singure: atunci cand se doreste o reeducare – de exemplu, dupa o operatie este nevoie de solicitarea muschilor si de mentinerea tonicitatii musculare, insa acest lucru doar pana este posibila reluarea sportului. In afara de acest caz particular, aparatele trebuie folosite in paralel cu o activitate sportiva.

Mai mult decat atat, aparatul poate fi folosit si in timpul practicarii unor miscari pentru musculatura – in acest fel vor fi solicitate deodata fibrele musculare de la suprafata si din profunzime, ceea ce permite o imbunatatire considerabila a masei musculare.

Electrostimularea profita de tendinta aparatelor de sanatate conectate. Majoritatea marcilor propune aparate fara fire, care jeneaza din ce in ce mai putin miscarile si din ce in ce mai putin complicate din punct de vedere al utilizarii. Programele sunt clare (tonifierea feselor, intarirea coapselor…) si ecranul de cele mai multe ori tactil indica cum trebuie plasati electrozii. Unele modele din gama mai inalta aleg singure chiar intensitatea potrivita.

Cel mai mare progres ramane, insa, aplicatiile smartphone si tutorialele video care insotesc electrostimularea. Li se arata, astfel, oamenilor cum sa foloseasca aparatele sau cum sa realizeze anumite miscari pentru obtinerea unor rezultate eficiente.

Printre obiectivele legate de silueta, aparatele de electrostimulare sunt adesea recomandate de kinetoterapeuti din motive medicale – de exemplu, acestea ajuta in vederea inlaturarii senzatiei de picioarele grele.

Programele „antidurere” pot inlatura chiar tendinite sau lombalgii stimuland producerea endorfinelor. Este de preferat ca in aceste cazuri aparatele sa fie folosite la recomandarea medicului sau kinetoterapeutului, chiar daca riscurile sunt aproape inexistente.

Chiar daca electrostimularea nu poate face rau, exista cateva masuri de securitate care trebuie avute in vedere. Aplicarea electrozilor nu trebuie sa se faca la nivelul leziunilor cutanate sau in apropierea acestora (inflamatii, arsuri, iritatii, eczeme).

De asemenea, electrozii nu trebuie indepartati sau mutati in alte zone ale corpului in timpul sedintei de electrostimulare fara oprirea in prealabil a aparatului. In cazul in care unele persoane au pielea foarte sensibila, se poate observa roseata sub electrozi dupa o sedinta de electrostimulare.

In general, aceasta roseata este benigna si dispare dupa 10-20 de minute. Cu toate acestea, se evita in acest caz reinceperea unei sedinte in acelasi loc, mai ales daca roseata nu a disparut.

 

 

0 Shares
You May Also Like