Samsung Galaxy Note 5 – o mica bestie

0 Shares
0
0
0

Samsung Galaxy Note 5 – o mica bestieSamsung Galaxy Note 5 este un smartphone cu sistem de operare Android, un smartphone de tip “phablet” – telefon/tableta, conceput si produs de catre Samsung Electronics. Produsul are numele de cod Project Noble. Asadar, vom vedea in cele ce urmeaza cat de “nobil” este acesta. Pentru cele mai bune huse Samsung, viziteaza Accesoriigsm.ro!

Dezvaluit pe 13 August 2015, device-ul a aparut ca succesor al lui Galaxy Note 4, ca parte a seriei Galaxy Note. Galaxy Note 5 imprumuta hardware si feature-uri software de la smartphone-ul Samsung Galaxy S6, incluzand un design revigorat cu stylus de tip spring-load, camera imbunatatita si un senzor de scanare a amprentelor, functionalitate incorporata de livestreaming si optiuni aditionale pentru folosirea pix-ului din pachet.

Device-ul a fost lansat intr-o anumita variatie, in paralel cu Samsung Galaxy S6 Edge+, ce excludea stylus-ul si optiunile asociate acestuia.

Galaxy Note 5 a primit review-uri pozitive de la critici, care au laudat metoda de constructie aleasa de producator si calitatea acesteia (mai ales comparata cu cea a modelelor anterioare), precum si upgrade-uri majore ale performantei prin noua camera, procesorul mai puternic, etc.

In mod similar cu Galaxy S6, decizia celor de la Samsung a fost sa limiteze capacitatea expandabilitatii capacitatilor de stocare sau de scoatere a bateriei.

Hardware-ul.

Galaxy Note 5 adopta un design similar si o constructie asemanatoare cu Galaxy S6, avand un corp metalic (frame metalic) si un spate din sticla. Este oferit in nuante de albastru, alb, auriu si argintiu.

Slotul de stocare pentru S Pen Stylus, foloseste un mecanism de tip “spring-loaded” pentru ejectarea pen-ului.

Galaxy Note 5 are un display de 5.7 inchi cu o rezolutie 1440p si tehnologie Super Amoled, densitatea pixelilor fiind de 518 ppi (una foarte buna).

Este pus in miscare de catre un procesor Exynos 7 Octa 7420, ce este compus din 4 core-uri la 1.5 Ghz de tip Cortex A53, ajutate de 4Gb de ram ddr 4. Galaxy Note 5 este disponibil cu 32, respectiv 64gb capacitate de stocare, iar o “editie de iarna” limitata in acest moment doar pentru Coreea de Sud, ofera si capacitati de 128 gb.

Device-ul utilizeaza o baterie de 3020 mAh, cu suport wireless si fast charging. La fel ca si in cazul lui S6, nu veti avea posibilitatea sa inlocuiti bateria (sa o scoateti) sau sa mariti capacitatile de stocare (memoria telefonului), spre deosebire de predecesorii acestor device-uri, unde acest lucru era posibil.

Un alt lucru similar cu modelul S6, este scaner-ul pentru amprente, ce foloseste acum un mecanism de scanning pe baza de atingere (touch) si nu unul de tip swipe, asa cum ne obisnuisera cei de la Samsung.

De asemenea, aceste device-uri suporta Samsung Pay. Camera principala de 16 megapixeli, este identica cu cea de pe modelul Galaxy S6, cu o apertura de f/1.9, stabilizare optica a imaginii, autofocus cu tracking al obiectelor si real-time HDR.

Galaxy Note 5 este livrat cu sistemul de operare Android 5.1, numit si Lollipop. Noua facilitate “screen of memo” permite telefonului sa “se trezeaza” direct intr-un note screen, atunci cand stylus-ul(pixul) este indepartat.

0 Shares
You May Also Like