Scopurile si audienta in SEO

0 Shares
0
0
0

Scopurile si audienta in SEODefineste-ti scopurile.

In primul rand, determina-ti scopurile ca website sau ca business. Vrei sa conduci vanzari prin site-ul propriu? Iti monetizezi site-ul prin add-uri si tangential vrei sa cresti traficul si vizitatorii?

Scopurile tale vor determina pe ce tip de continut ar trebui sa te concentrezi. Pentru cea mai buna optimizare seo Bucuresti, intra pe DanBradu.com!

Daca pe primul loc este vazarea anumitor produse (magazin online), focus-ul tau primar ar trebui sa se axeze pe pagini atractive, informative, ale tuturor produselor pe care le ai in vanzare. Aceste pagini trebuie sa fie bine optimizate atat pentru search cat si pentru conversii.

Pe planul 2, trebuie sa te concentrezi pe un content al blogului care sa fie relevant si sa ajute vizitatorii, ilustrand foarte bine cand si cum ar trebui acestia sa-ti foloseasca produsele cumparate prin site, adaugand linkuri catre paginile relevante in acest sens (este totusi o buna masura ca blogul aferent site-ului sa nu fie in intregime self-promotional).

[adsenseyu1]

Daca site-ul tau opereaza pe un model de advertising (reclama), atunci cu siguranta scopul primar ar fi acela de a atrage noi cititori prin search, vei vrea sa te concentrezi pe un continut bogat (articole lungi, interesante si resurse de continut video informative si atractive), toate acestea incurajand vizitatorii sa se intoarca pe site-ul tau.

Tine cont intotdeauna de audienta.

Cunoaste-ti audienta! Sondajele si software-ul tau de analiza te pot ajuta sa-ti faci o imagine mai clara, a vizitatorului sau a clientului. Gandeste-te mai departe la ce fel de continut ar dori sa gaseasca pe site-ul tau, acest tip de vizitator.

Daca business-ul tau are ca target copiii sau adolescentii, probabil ca ar trebui sa te concentrezi pe update-uri frecvente cu mai putin text, dar cu mai multe imagini si clipuri video.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca website-ul tau este optimizat foarte bine pentru device-urile mobile: tablete, smartphone-uri,etc.

Creaza-ti un calendar editorial.

[adsenseyu1]

O data ce ti-ai format o idee despre targetul tau, poti incepe sa-ti construiesti un calendar editorial. Un astfel de calendar este de fapt o programare a timpului ce iti va dicta cand sa publici noul continut si ce tip de continut vei aborda.

Aceasta tehnica, te va ajuta sa te tii de un anumit program, mai ales daca ai si un blog unde informatia regulata trebuie creata si postata oricum, pentru a te ajuta la indexarea in Google. Pentru astfel de calendare editoriale poti folosi anumite programe, ca de exemplu Outlook, al celor de la Microsoft sau Google Calendar.

Aceste programe iti permit si sa share-uiesti calendarul astfel creat, cu intreaga ta echipa de marketing. Poti sa stabilesti “reminders” pentru autorii de continut, in asa fel incat acestia sa primeasca de fiecare data cate o notificare care sa ii anunte cand soseste un deadline, etc.

Nu planui foarte mult in avans. Calendarele se schimba in general dupa 1 luna sau doua, datorita schimbarilor scopurilor de marketing, schimbarilor in schema de personal, in bugete, asa ca nu incerca sa planuiesti un calendar pentru o perioada mai mare de 2-3 luni.

0 Shares
You May Also Like